Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımAsus ROG GR8: Konsol kadar hafif, PC kadar güçlü

    Asus ROG GR8: Konsol kadar hafif, PC kadar güçlü

    GR8_KBMOUSE set-1 (2)Bilgisayar teknolojisi geliştikçe zaman içinde bilgisayarlar küçüldü… Bir zamanlar odalara sığmayan ünlü ENIAC’ın bugün cebe sığacak hale geldiğini düşünecek olursak. Ancak, yazılımlar, özellikle oyun yazılımları da karmaşıklaşıyor. Eskiden ekranda birkaç pikselin hareket etmesiyle yaşadığımız oyun serüvenlerinde bugün ulaşılan grafik ve ses kalitesi adeta gerçekliği zorluyor. Bugün oyun oynamanızı kolaylaştıracak bir bilgisayar; daha hızlı işlemci, daha fazla RAM, daha güçlü bir grafik kartı ve tüm bunların ısınmadan çalışmasını sağlayacak bir kasa ve soğutma sistemiyle hala çok yer kaplıyor ne yazık ki…

    Kapasite 2,5 litre ama adı “mükemmel”
    Asus, bu noktadan hareketle 2,5 litre hacminde küçük ama işlevsel anlamda tüm oyunseverleri tatmin edecek yeni bir ürünle çıkıyor karşımıza: Asus ROG (Republic of Gamers) GR8… “GR8” kodu burada İngilizce “great” yani “mükemmel” kelimesine yönlendiriyor bizleri.

    Konsollardan esinlendiklerini söyleyen Asus yetkilileri “konsol kadar hafif, PC kadar güçlü” bir ürüne imza attıklarının altını çiziyorlar. Asus ROG GR8, Full HD kalitesinde oyun deneyimi için Intel® Core™ i7 işlemci ve NVIDIA® GeForce® GTX 750Ti ekran kartı ile donatılmış durumda. 16GB’a varan DDR3L bellek, sabit disk veya yüksek hızlı SSD, dahili çift bant 802.11ac Wi-Fi’a sahip olan bilgisayar MS Windows 8.1 ön yüklü olarak geliyor. ROG GR8’de ayrıca HD içerikleri, desteklenen Android cihazlardan veya Windows 8.1 bilgisayarlardan doğrudan HDTV’lere aktarmayı sağlayan dahili Miracast alıcı da bulunuyor. Ayrıca, hızla yükseltme yapabilmeniz için ekstra 2,5 inç sürücü yatağı ile SO-DIMM bellek yuvalarına kolay erişim sağlayan özel tasarımlı kayar kapaklardan söz etmek gerek. Mat siyah yüzeye sahip kasanın yüzeyinde Maya medeniyetinden ilham alan desenlerve yanıp sönen ROG logosu bulunuyor. Evin içinde bilgisayarlarını koyacak yer bulamayan benim gibi birçok koca için, ROG GR8 birçok alternatif sunuyor. Dilerseniz, arkadaşlarınızla yapacağınız LAN partilerine de ROG GR8’inizi koltuğunuzun altına sıkıştırıp gidebiliyorsunuz.

    ROG GR8_keyboard_full light (2)4K/UHD desteği de var
    Güçlü bir işlemci ve ekran kartına sahip olması, ROG GR8’in yeni yayınlanmış günümüzün en son oyunlarını full HD modda sorunsuzca oynatabilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra ROG GR8, 4K/UHD desteği de veriyor. Dilerseniz monitörde, dilerseniz HDMI ya da DisplayPort bağlantısıyla oyunlarınızı HDTV’de de oynayabiliyorsunuz.

    Bugün birçok oyunun çevrimiçi ortamda oynandığı düşünülecek olursa, ROG G8, Intel Ethernet’in sağladığı TCP ve UDP performansıyla çok daha hızlı bir bağlantı sunuyor. Özellikle gecikmesiz ve kesintisiz bir oyun deneyimi için ağ trafiğini en iyi hale getiren GameFirst III yazılımı da ROG GR8’in küçük gövdesinde yer alıyor. Bu yazılımda, oyun paketlerine öncelik tanınıyor ve ihtiyaç oldukça daha fazla genişbant atanıyor. Dilerseniz bu ayarları siz de elle kontrol edebiliyorsunuz. Dahili Network Monitor aracı ise ağ trafiğini yönetebilmenizi ve bağlantı hızlarını kontrol edebilmenizi sağlıyor. Ön yüklü Steam ile ROG GR8’e istediğiniz oyunu yükleyebiliyorsunuz. Steam Big Picture ile kendi PC oyunlarınızı da Full HD TV’de oynayabiliyorsunuz.

    Ses kadar sessizlik de önemli…
    Oyun oynarken sizi havaya sokan yalnızca kaliteli grafikler değil elbette… Sesler, efektler, müzik yani oyunun sesi de çok önemlidir. ROG GR8’te SupremeFX ses teknolojisi var. Ayrıca iç tasarım sayesinde elektromanyetik parazitler azaldığı için yalnızca gördüklerinize değil, duyduklarınıza da inanamıyorsunuz. Sonic Studio teknolojisi 2 kanallı stereo kulaklıklarda bile tek tıkla 7.1 kanallı Sanal Surround ses performansı alabilmenizi sağlıyor. Yankı, Bass Arttırma, Ekolayzır, Ses Netliği ve Akıllı EQ ayarları ile ses çıkışını kontrol edebiliyorsunuz. Sonic Radar II ise savaş alanında işitsel avantaj elde edebilmeniz için ekrana silah sesleri, adım sesleri ve diğer ses efektlerinin konumlarını gösteren bir katman ekliyor. Böylece seslerden rakiplerinizin nerede olduğunu, nereden geldiğini öğreniyorsunuz ki, bu da büyük avantaj…

    Ses kadar sessizlik de çok önemli… ROG GR8, stand by modunda 20, tam performans gösterirken de 28dB’lik bir gürültüye neden oluyor. Dolayısıyla yatak odasında kullandığınızda sizi uyandırmayacağından emin olabilirsiniz. Maksimum soğutma için ROG GR8’de ısıyı işlemci ve grafik işlemciden uzaklaştıran büyük boyutlu özel fan ve bakır ısı boruları var.

    ROG GR8_slide off (2)ROG GR8, en zorlu oyunlarda bile üstün hakimiyet ve kontrol imkanı sağlayan ROG Gladius optik fare ve M801 mekanik klavye aksesuarı ile birlikte geliyor. Kablolu optik fare ROG Gladius, FPS oyunlarda rakiplere karşı rekabet avantajı sağlıyor. Fare, özelleştirilebilir tıklama duyarlılığı için kolay geçiş yapılabilen özel bir düğme soketine sahip Omron düğmeler, iki düzeyli oyun içi DPI düğmesi, yan tarafta iki ergonomik kaydırmalı düğme, saniyede 200 inç takip hızı ve 50g ivmeye sahip 6400 dpi optik sensör gibi oyun amaçlı kullanıma yönelik özelliklerle donatıldı.

    M801 mekanik klavye ise aynı anda birden fazla tuşa basabilme, N-key rollover ve oyun/PC modları ile oyunlarda tüm kontrolün parmakların ucunda olmasını sağlıyor. Işığın yetersiz olduğu ortamlar için altı arka aydınlatma modu içeren klavye, tepki hızı yüksek vuruşlar için MX sınıfı kırmızı mekanik düğmelere sahip.

    Fiyat: Aksesuarlar, işletim sistemi, RAM ve SSD paketlerine bağlı olarak 899 dolar+KDV ve 1249 dolar+KDV arasında değişiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN