Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımArcher AX10 : Şık tasarım maksimum verim

    Archer AX10 : Şık tasarım maksimum verim

    Archer AX10 , güncel Wi-Fi 6 teknolojisine destek veren, dolayısıyla ev ya da ofisinizdeki kablosuz bağlantınızı en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen bir ürün.

    Archer AX10 Wi-Fi 6 router, ilk bakışta diğer pek çok ürüne kıyasla çok farklı bir görselliğe sahip. Parlak siyah yüzeyi ve keskin kıvrımları, ürünü fütüristtik bir havaya sokuyor. Ek olarak, ayarlanabilir dörtlü anten sistemi sayesinde de gücü konusunda bir ön bilgi veriyor diyebiliriz. Beamforming teknolojisini de es geçmeyelim. Bu sayede çekim gücü, yani verim artıyor.

    Tabii ki pek çok üründe olduğu gibi bu ürünü de ister masanızda konumlandırabilir, isterseniz de duvara asabilirsiniz.

    Ürünün ön kısmında led bildirimler konumlandırılmış. Arka tarafa baktığımızda ise, güç tuşu, WPS/Reset bölümü, 4 tane Gigabit LAN ve bir de WAN bağlantı portu bulunuyor.

    Archer AX10

    Kurulum

    TP-Link, pek çok ürününde olduğu gibi bu ürününde de yazılımsal destekle geliyor. İsterseniz akıllı telefonunuza Tether uygulamasını ücretsiz olarak indirebilir ve klasik web arayüzü yöntemlerinin dışına çıkarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.

    Archer AX10 sayesinde mevcut internet bağlantınızı verimli bir şekilde aynı anda birden fazla cihazın kullanabilmesi mümkün oluyor. Dedik ya, üründe Wi-Fi 6 desteği var. Yani eğer mevcut bağlantınız destekliyorsa, bu ürünün de yardımıyla 2.4GHz bandında 300, 5GHz bandında da 1201Mbps hızlara ulaşabilmek mümkün.

    Bu arada, ürünü router olarak kullanabileceğiniz gibi, isterseniz access point modunda da kullanabiliyorsunuz.

    Archer AX10

    Dual band destekli ürün, aynı anda birden fazla cihaza kablosuz bağlantı sunabiliyor ve en güzel tarafı, her cihazda da mevcut sistem dahilinde en yüksek bağlantı hızının verilmesi hedefleniyor. Yani bir yandan akıllı televizyonda dizi izleniyorken, bir yandan da oyun konsolunda online karşılaşmalar gerçekleştirilebiliyor. Hız düşüşü gibi can sıkıcı detaylarla büyük olasılıkla karşılaşılmıyor.

    Günümüz teknolojilerini göz önüne aldığımızda, 4K dizi ve filmler popüler. Online oyun tarafına baktığımızda ise, artık görsellik faktörü daha da önemli. Neyse ki bu detayları rahatlıkla elde edebilmek için TP-Link’in güzel bir çözümü olduğunu tekrar etmeliyiz.

    Archer AX10

    Alexa desteği

    Archer AX10, 1.5GHz değerde, üç çekirdekli bir işlemciyle geliyor, ki bu sayede yoğun işlemlerin kısa sürede halledilmesi hedefleniyor. Çoğu üründe tek çekirdekli işlemcinin bulunduğunu göz önüne alırsak, TP-Link, “daha fazla performans” vurgusu yapıyor. Üstelik, aynı anda birden fazla cihaza hizmet verilirken bile Wi-Fi 5 yönlendiricilere kıyasla daha yüksek hız sunulabiliyor.

    Tether uygulaması

    Bu uygulama, aynı zamanda güvenlik detayları, ebeveyn modu ve misafir modu gibi seçenekleri de düzenlemenize imkan sunuyor. Çocuklarınız için daha güvenli bir internet deneyimi sağlayabilir, eviniz ya da iş yerinize gelen misafirleriniz için kullanışlı misafir modları hazırlayabilirsiniz. Tabii ki güvenli VPN detayını da unutmamak gerekli.

    Sonuç

    Toparlamak gerekirse AC1200 Wireless Dual Band Router, hem şık tasarımı, hem kullanışlı ve performanslı yapısıyla dikkat çekiyor. Eğer internet sağlayıcınızın size sunduğu bağlantı hızını daha verimli şekilde kullanmak istiyor ve bir router’a ihtiyaç duyuyorsanız, bu ürüne de göz atabilirsiniz.

    TP-Link  ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN