Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAraştırma: Sosyal medyadaki siber saldırı tehdidi artıyor

    Araştırma: Sosyal medyadaki siber saldırı tehdidi artıyor

    Yayınlanan bir araştırmada sosyal medya üzerinden yapılan ‘dolandırıcılık’ hedefli siber saldırıların sayısının arttığı kaydediliyor. İşte detaylar…

    Siber güvenlik, dijital dünya açısından hiç olmadığı kadar önemli bir konu. Dünya nüfusunun yüzde 55’i internete bağlı ve bu durum, milyarlarca ‘açık hedefi’ durumundaki kullanıcı anlamına geliyor. Yayınlanan yeni bir siber güvenlik araştırması ise hacker’ların siber saldırıları için sosyal medyayı daha yoğun şekilde kullanmaya başladıklarına işaret ediyor.

    RSA Security tarafından yayınlanan 2019 Mevcut Siber Suçlar Durumu adlı araştırmada sosyal medya üzerinden yapılan ‘dolandırıcılık’ hedefli siber saldırıların sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 arttığı kaydediliyor.

    Raporda siber saldırganların kredi kartı numarası, kimlik bilgileri gibi kritik önem taşıyan verilerin ele geçirilmesinde Facebook, Instagram gibi sosyal ağları yoğun şekilde kullandığı belirtildi. Listede WhatsApp’ten de söz ediliyor. Tüm bu platformları siber saldırı aracı olma noktasında öne çıkaran unsurun ise ücretsiz olmaları ve sundukları diğer avantajlar olduğu ifade ediliyor.

    Mobil de ana hedefler arasında…

    Son olarak 2018 yılında her gün ortalama 82 adet sahte uygulamanın App Store ve Google Play’de yer aldığını, bu yazılımların kullanıcıların mobil cihaz verilerine erişim amacıyla kullanıldığı bilgileri paylaşıldı.

    Raporda şöyle deniliyor: “Hem işletme hem de siber suçun dijital dönüşümü devam ederken, kişi ve topluluklar kendilerini karmaşık siber saldırılara karşı korumak için giderek daha uyanık olmalı ve teknolojik olarak artan bir şekilde donanımlı olmalıdırlar.”

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN