Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaAraştırma: Sosyal medyada lider YouTube

    Araştırma: Sosyal medyada lider YouTube

    Yeni bir araştırmaya göre sosyal medya ağları arasında kullanıcıların en gözde platformu YouTube.

    Türkiye’de 61 şehirden 16-35 yaş arası 1000 katılımcı ile yürütülen yeni bir araştırmada katılımcıların yüzde 51’i en eğlenceli video içeriklerinin Youtube’da olduğunu ifade etti. YouTube’u sırasıyla Instagram, Twitch, Tiktok ve Twitter takip ediyor.

    Kadın ve erkek araştırmacıların çoğunluğu en eğlenceli platformun YouTube olduğu görüşünde hem fikir. YouTube’tan sonra en eğlenceli ikinci platformun ne olduğu sorulduğunda ise tercihler farklılık gösteriyor. Kadınların yüzde 35’inin ikinci tercihi Instagram, erkeklerin ise yüzde 25’i ikinci sırada Twitch’i tercih ediyor.

    Katılımcılara yöneltilen “Ömrünün sonuna kadar tek bir platform kullanma hakkın var. Bu ne olur?” sorusuna verilen yanıtlarda da YouTube yüzde 40 oranla ön plana çıkıyor. Cinsiyet kırılımlı oranlara bakıldığında ise erkeklerin ilk tercihi yüzde 48 ile YouTube olurken, Twitch yüzde 19 ile ikinci sırada geliyor. Kadınların ilk iki tercih sıralamasında ise Instagram oyların yüzde 44’ünü alarak yüzde 31 oranda tercih edilen YouTube’u geride bırakıyor.

    Sosyal medya kullanım davranışlarını da ölçümleyen araştırmaya göre, en çok tercih edilen platformlarda vakit geçirenlerin yüzde 66’sı yalnızca izleyici olarak bulunuyor. Katılımcıların yüzde 13’ü paylaşım yapmayı düşündüğünü, yüzde 25’i arada sırada paylaşım yaptığını ifade ediyor.

    Araştırmaya katılan 1000 kişiden yalnızca 20’sinin düzenli olarak içerik üretip paylaşım yaptığı bilgisi dikkat çekici veriler arasında.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN