Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikAraştırma: Kurumların yüzde 76’sı siber suçlulara fidye ödediğini kabul ediyor

    Araştırma: Kurumların yüzde 76’sı siber suçlulara fidye ödediğini kabul ediyor

    Veeam, 2022 Fidye Yazılım Trendleri Raporu’nun sonuçlarını VeeamON 2022’de açıkladı. Rapor, siber suçluların üretim verilerinin ortalama %47’sini başarıyla şifrelediğini ve kurbanların etkilenen verilerin yalnızca %69’unu kurtarabildiğini tespit etti.

    Veeam 2022 Fidye Yazılım Trendleri Raporu’na göre işletmeler fidye yazılım saldırılarına karşı mücadeleyi kaybediyor. Veeam’in raporu kuruluşların %72’sinin yedekleme havuzlarının kısmi veya tam saldırılara maruz kaldığını ve bu saldırıların verileri fidye ödemeden kurtarabilme becerisini önemli ölçüde etkilediğini tespit etti. Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme, kurtarma ve veri yönetimi çözümlerinde lider olan Veeam Yazılım, raporda başarılı saldırıların %80’inin bilinen güvenlik açıklarını hedeflediğini ortaya çıkardı. Bu bilgi yazılım yamalama ve yükseltmenin önemini pekiştiriyor.  Rapor ayrıca, hemen hemen tüm saldırganların, kurbanın fidye ödemeden kurtarma becerisini devre dışı bırakmak için yedekleme havuzlarını yok etmeye çalıştığını da gösteriyor.

    Alandaki en geniş raporlardan biri olan Veeam 2022 Fidye Yazılım Trendleri Raporu, bağımsız bir araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen ve son 12 ay içinde en az bir kez fidye yazılım saldırısına uğrayan şirketlerde çalışan 1000 BT lideriyle yapılan anket sonuçlarını içeriyor.

    Türünün ilk örneği olan bu çalışma, bu saldırıların temel öğrenimlerini, bunların BT ortamları üzerindeki etkilerini ve ileriye dönük iş sürekliliğini sağlayan Modern Veri Koruma stratejilerini uygulamak için atılan adımları inceledi. Araştırma projesi, kuruluşlar arasında siber hazırlık uyumunu anlamak için özel olarak dört farklı BT rolü özelinde (CISO’lar, Güvenlik Uzmanları, Yedekleme Yöneticileri ve BT Operasyonları) araştırma yaptı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN