Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunAra tatil için oyun önerileri

    Ara tatil için oyun önerileri

    Okullar için ara tatil geldi çattı. Bu süreçte çıkan birçok yapım oldu ve kaçırmak istemezsiniz. Sizler için bu süreçte çıkmış ve kaçırmamanız gereken yapımları derledik.

    Horizon Zero Dawn

    PlayStation 4’ün en iyi özel oyunları arasında gösterilen Horizon Zero Dawn, oyunculara Aloy isimli karakterin ilgi çekici hikayesini anlatıyor. Senaryoda insanlığın yaşam biçimi olarak köklerine dönmesini ve dünyanın beklenenden çok daha farklı bir hal almasını konu edinen başarılı yapım, 2017’nin en iyi oyunları arasında gösteriliyor. Geçmişte Killzone serisi ile oyuncuların karşısına çıkan Guerilla Games, Killzone’un aksine Horizon Zero Dawn ile kendini kanıtladı diyebiliriz. Oynanış tarafında az da olsa eksiklikleri olan yapımın hikayesi oldukça merak uyandırıcı. Son olarak hikaye odaklı indirilebilir içerik olan Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds paketi ile piyasaya tekrar giriş yapan Guerilla Games, hikayenin karanlık kısımlarına bu ek paket ile ışık tutuyor.

    Assassin’s Creed: Origins

    İki senelik bir bekleyişin ardından Assassin’s Creed serisini tekrar oyuncuların karşısına çıkartan Ubisoft, tabiri caiz ise oyunun alışılagelmiş yapısını yeni oyun ile baştan aşağı değiştirdi. Eski bir firavun muhafızı olan Bayek’in macerasını anlatan oyunda, Kardeşlik kavramının nereden ve nasıl çıktığına şahit oluyoruz. Assassin’s Creed: Origins ile birlikte seriye RYO elementleri ekleyen Ubisoft, aynı zamanda oyunun dövüş sistemine de el atmış durumda. For Honor’a benzetilen dövüş sistemi ile birlikte son yılların en başarılı RYO oyunları arasında gösterilen The Witcher 3: Wild Hunt’tan da ilham alan oyun, 2017’nin en iyi oyunları arasında gösteriliyor.

    FIFA 18

    Şüphesiz günümüz video oyun dünyasının en başarılı futbol oyunu serisinin FIFA olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her sene daha da geliştirilen oynanış mekanikleri sayesinde oyuncuları sıkmayan EA Sports, son iki oyundur oyuna eklediği Journey modu ile birlikte FIFA serisine hikaye de eklemiş durumda. Rekabetçi maçlarının kıran kırana geçtiği ve heyecanlı olduğunu ise muhtemelen kimse inkar edemez. Ayrıca oyunun çıktığı her sene satışlar anlamında diğer oyunları çok rahat bir şekilde geçtiği de oyunun istatistiklerinde yer alıyor.

    Wolfenstein II: The New Colossus

    Eğer tatilde oynamak için senaryo tabanlı bir FPS oyunu arıyorsanız Wolfenstein II: The New Colossus tam size göre. Alternatif bir gerçeklikte geçen oyunumuzda İkinci Dünya Savaşı’nın galibi Nazi’ler olarak gösteriliyor. Fazlasıyla vurucu sahnelere sahip olan oyun, yer yer fütüristik öğelere de sahip. Amerika’nın kurtuluşu için mücadele verdiğimiz yapımda Terror Billy lakabı ile bilinen B.J Blazkowicz’in gözünden Nazi’lerin insanlar üzerinde nasıl bir korku imparatorluğu kurduğuna şahit oluyoruz.

    Super Mario Odyssey

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile birlikte yılın en iyi oyunları arasında gösterilen Super Mario Odyssey hakkında buraya ne yazsak az kalır sanırım. Platform oyunlarının en iyi örneklerinden bir tanesi olan Super Mario Odyssey, devamı değişen ve oyuncuyu sıkmayan oynanış mekaniklerinin yanında eğlenceli teması sayesinde bizden tam puan almayı başaran bir yapım olmuş durumda. Nintendo Switch platformuna özel olan bu başarılı yapımı oynarken Mario’nun ikonik kırmızı şapkasını kullanarak oyun içerisinde yer alan neredeyse tüm nesneler ile etkileşim halinde olabiliyorsunuz. Böylelikle yeniden oynanabilirlik konusunda 2017 yılının en başarılı yapımı olarak gösterilen Super Mario Odyssey’i ilk fırsatta kesinlikle deneyim etmenizi öneririz. Grafiksel anlamda da tam yerli yerinde olan oyunu eğer isterseniz arkadaşınız ile birlikte de oynayabilirsiniz. Bir kişinin Mario’nun şapkasını kontrol ettiği, diğer oyunun ise Mario’yu kontrol ettiği oyunda eğlenceli anlar ile karşılaşmamanız olanaksız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN