Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple’dan yeni rekor

    Apple’dan yeni rekor

    iphone-6-review-display-app-store-

    Teknoloji şirketi Apple, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için uygulama mağazası App Store’da, geçtiğimiz aralık ayının son haftası (25 Aralık 2015 itibarıyla) ile 3 Ocak 2016 tarihleri arasındaki 2 haftalık dönemde 1.1 milyar dolarlık satış yapıldığını açıkladı. Bu şirket tarihi adına bir rekor…

    Apple cihazlarına uygulama indirmek için kullanılan App Store’da iki haftada ulaşılan satışlar, gerek Apple’ın mobil cihazlarının dünya genelindeki sayısal artışı gerekse kullanıcıların ücretli mobil uygulama edinim alışkanlıklarındaki eğilime işaret ediyor. Çarpıcı rakamlar bununla sınırlı değil…

    Apple’da sadece 1 Ocak 2016’da 144 milyon dolarlık satışla tüm zamanların App Store tek gün satış rakamına ulaşıldığının da altı çiziliyor.

    apple-money-aktie

    Öte yandan Apple, App Store’da harcanan her 1 dolar için 30 cent kazanıyor ve şirketin 2015 yılında 6 milyar doların üzerinde gelir elde ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen satışların ise 20 milyar dolar olduğu bilgisinden yola çıkıldığında uygulama geliştiricilerin kasasına 14 milyar dolar girdiği görülüyor. En yüksek gelir getirenler arasında Minecraft, Clash of Clans gibi oyunlar ile Netflix, Hulu gibi TV aboneliği tabanlı uygulamalar dikkat çekiyor.

     Şimdiye kadar 40 milyar dolar

    App Store, ilk kez 2008 senesinde açılmıştı ve o günden 2015’e kadar geride kalan 7 senede toplam 40 milyar dolarlık iş hacmi oluşturdu. Gelecekte Apple ekosistemi için mobil uygulama gelirlerinin çokyönlü bir şekilde artmaya devam etmesi bekleniyor.

    Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN