Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple’dan yeni emojiler

    Apple’dan yeni emojiler

    Apple, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü kapsamında, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak olan yeni emojilerini görücüye çıkardı. İşte detaylar…

    Emojiler günümüz dijital hayatının olmazsa olmazlarından. İletişime çok daha kolay ve görsel tabanlı bir form kazandıran bu sempatik öğelerle eğlendiğinizi ya da bir şeyler yediğinizi karşınızdakine anlatmak tek bir dokunuştan ibaret. Üstelik binlerce emojinin kullanımda olduğu günümüzde sayının her geçen gün arttığı da görülüyor. Mobil teknoloji dendiğinde akla ilk gelen markalardan Apple, bu noktada proaktif bir yol izleyerek sıklıkla yeni emojiler sunmaya devam ediyor.

    Teknoloji şirketi bu kapsamda, geride kalan Dünya Emoji Günü ile birlikte önümüzdeki aylarda kullanıma suncağı yeni emojileri görücüye çıkararak bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
    İşte yeni emojilerden bazıları…

    Yeni Emoji 11.0’ın bir parçası olarak gelen yeni emojiler arasında Gülen Yüz, Üç Kalpli Yüz, Yüz Yüze, Yıpranmış Yüz, Donmuş Yüz gibi duygulara yönelik olanlar öne çıkıyor. Ayrıca Papağan, Istakoz, Kanguru ve Tavus Kuşu gibi yeni hayvan emojileri, Marul, Mango ve Cupcake gibi gıdalar; kırmızı kafa, beyaz saç, kıvırcık saç ve kel kafa gibi yeni insan emojileri de var.

    iOS 12 ile gelecek…

    Apple emojiler konusunda son derece hızlı; söz konusu emojiler ve daha fazlasının tüm platformlarda kullanılacağını belirtiyor.

    Sadece iOS 12 değil 12.1 gibi sonraki sürümlerde de kullanım mümkün olacak özetle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN