Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple’dan yazılım geliştiricilere son tarih

    Apple’dan yazılım geliştiricilere son tarih

    Apple, iPhone X ekranıyla uyumlu uygulamaların sayısını artırmayı hedefliyor. İşte detaylar…

    Apple, iPhone X modeline uyumlu olmayan uygulamaları, bu alanda güncelleme yayınlamaya teşvik edici bir adım attı. Bir basın bildirisiyle duyurulan detaylara göre, 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren tüm yeni iPhone ve önyüklü diğer uygulamaların, iPhone X’daki Super Retina ekranı desteklemesi istendi. Böylelikle yeni uygulama geliştirmeyi planlayan firma veya girişimcilerin, bu bildiriyi dikkate alması önem taşıyor. Aksi halde Apple tarafından uygulama mağazasında yayınlanma izni verilmeyebilir.

    Söz konusu gelişme, Apple’ın sonraki nesil iPhone modelleriyle ilgili bir ipucu olarak yorumlandı. Teknoloji şirketinin daha fazla sayıda Super Retina ekranlı aygıt sunabileceği belirtildi. İlginç bir detay olarak iOS 7’yle birlikte bir dizi değişiklik isteyen, iOS 8’de ise 64 bit desteğini sunan Apple, 12.9 inçlik daha büyük ekranlı iPad Pro modelleri için herhangi bir ekran desteği talebinde ise bulunmadı. Bu açıdan bakıldığında yenilikçi bir yaklaşımın söz konusu olduğu görülüyor.

    Öte yandan Apple, watchOS 1 SDK ile oluşturulan eski nesil Apple Watch uygulama desteğini sonlandırdığını duyurdu. iOS cihazlarının yüzde 65’i iOS 11 ile çalışıyor, yüzde 28’lik oran iOS 10, yüzde 7 ise önceki nesil sürümlerle kullanılıyor. watchOS içinse benzer bilgiler mevcut değil. Yine de duyuru sonrasında bu alanda geliştirilen uygulamaların çok düşük bir kesiminin watchOS 1 SDK ile hazırlandığı anlaşılıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN