Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    SağlıkApple’dan 4,7 milyar dolarlık doğa dostu yatırım

    Apple’dan 4,7 milyar dolarlık doğa dostu yatırım

    Apple’ın planlanan 4,7 milyar dolarlık Yeşil Tahvil harcaması kapsamında yeni tamamlanan yenilenebilir enerji projeleri, yerel topluluklara temiz enerji sağlarken karbon emisyonlarını da azaltıyor.
    Apple 2020’de 17 Yeşil Tahvil projesine finansman sağladı. Bu projeler yılda ortalama 921.000 ton karbon emisyonunu önleyecek. Bu miktar, yaklaşık 200.000 aracın trafikten çekilmesine eşit. Projeler tüm dünyada 1,2 gigawatt yenilenebilir enerji üretilmesini sağlayacak. Apple da geçen yıl boyunca Nevada, Illinois, Virginia ve Danimarka’da kurduğu yenilenebilir enerji tesislerinden elde edilen 350 megawatt’tan fazla enerjiyle bu toplama katkıda bulunacak. Apple, özel sektörde en yüksek miktarda Yeşil Tahvil çıkaran şirketler arasında yer alıyor.
    “Apple, çalıştığımız yerlerdeki toplulukları destekleyen çözümlerle, hepimizin paylaştığı bu gezegeni korumaya kararlı,” diyen Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek için elimizden geleni yapma sorumluluğunu taşıyoruz. Yeşil Tahvil satışlarından elde ettiğimiz gelirle yaptığımız 4,7 milyar dolarlık yatırım, bu çalışmalarımızda önemli bir faktör olarak rol oynuyor. Sonuç olarak temiz enerji, iyi bir iş faaliyeti.”
    2015’te Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP21) tarihi önem taşıyan iklim değişikliği sözleşmesinin imzalanmasından bu yana Apple, üç defa çıkardığı Yeşil Tahvillerden elde edilen gelirlerle, karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel çalışmaları destekleyecek yatırımlar gerçekleştirdi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN