Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetApple, iPhone 14 serisi ile sevilen özelliği geri getiriyor

    Apple, iPhone 14 serisi ile sevilen özelliği geri getiriyor

    Counterpoint Research raporuna göre yüzde 14’lük pazar payıyla dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Apple, önümüzdeki yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeye hazırlandığı iPhone 14 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Durum böyle olunca telefonlarla ile ilgili gün geçtikçe yeni raporlar ortaya çıkıyor. Son olarak şirketin seride geçtiğimiz yıllarda kullanımı bırakılan popüler bir özelliği yeniden kullanacağı iddia edildi.

    2022 yılında akıllı telefonlardan neler beklenmeli?

    iPhone 14 serisi ile parmak izi okuyucusu geri dönüyor

    Hatırlanacağı üzere Apple, 2017 yılında iPhone X’in tanıtılmasının ardından fiziksel Ana Ekran tuşuna veda etmişti. Aynı şekilde iPhone 5s modelinden itibaren kullanılmaya başlanan parmak izi okuyucu da kaldırılmıştı. Her ne kadar araya iPhone SE gibi modeller girse de, şirketin ana modellerinde üzerine parmak izi okuyucu konumlandırılmış Ana Ekran tuşu artık bulunmuyordu.

    Bunun yerine güvenlik yöntemi olarak yüz tanıma özelliği olarak bilinen Face ID hayatımıza girdi. Ancak o dönem ikiz kardeşlerin, yüzleri birbirine benzeyen kişilerin ve hatta resimlerin bile kilidi açabildiği iddialarının ortaya çıkmasıyla söz konusu özelliğin güvenilirliği ciddi ölçüde sorgulanmıştı. Tabii günümüzde yapılan güncelleme ve geliştirmelerin ardından oldukça güvenilir bir hale geldiğini de belirtelim.

    Ancak küresel pandemi nedeni ile maske taktığımız son birkaç yılda Face ID’nin kullanımı daha da zorlaştı. Bunun üzerine ortaya çıkan bilgilere göre Apple, iPhone 14 serisi ile söz konusu güvenlik yöntemine ek olarak 2017 yılında kullanımını bıraktığı parmak izi okuyucusunu geri getirme kararı aldı.

    Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, iPhone 14 modellerinde son dönemde fazlasıyla popüler hale gelen ve amiral gemisi telefonlarda karşımıza çıkan ekranın altına konumlandırılmış parmak izi okuyucu kullanılacak. Öte yandan Pro ve Pro Max modellerinde çentiğe veda edilerek delikli bir ekran tasarımının kullanılması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN