Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple'ın 2022 yılında tanıtması beklenen tüm ürünleri

    Apple’ın 2022 yılında tanıtması beklenen tüm ürünleri

    Apple’ın her yıl tanıttığı ürünleri merakla bekleniyor. Uzun bir süredir tanıtılması beklenen AirPods’un yeni versiyonunu bu yıl tanıtan şirketin yolda olan ürünleri bulunuyor. Özellikle bir süredir konuşulan VR/AR başlığı hakkında pek çok yeni iddia ortalıkta dolanırken, yeni Mac ve iPad modellerini de karşımıza çıkartacağı belirtiliyor. İşte Apple’ın 2022 yılında tanıtacağı ürünler ve beklenenler:

    Apple’ın 2022 yılında tanıtacağı ürünler oldukça çeşitli

    Teknoloji kaynaklarına göre 2022 yılında Apple oldukça şaşırtacak. Zira iPhone 14 başta olmak üzere yeni MacBook Air, Apple Watch 8 ve çok daha fazlası önümüzdeki yıl bizleri karşılayacak. Hatırlatmak gerekirse Apple için (eğer bir sürpriz olmazsa) 2021 yılı bitti. Yeni bir donanım duyurusu beklenmeyen Apple geçen yıl 15 Aralık’ta şaşırtıcı bir şekilde AirPods Max modelini tanıtmış olsa da bu yıl böyle bir adım beklenmiyor.

    Öte yandan 2022 yılı özellikle Apple için devasa bir yıl olacak gibi duruyor. Zira yeni iPhone 14 serisine ek olarak beş yeni Mac ve üç yeni iPad modelini de tanıtacak. AR gözlüğü/başlığı içinse Apple’ın büyük bir hazırlık içnide olduğu da aktarılıyor. Yeni bir kategoriye adım atması beklenen şirketin, 2022 yılında bu adımlarını daha net bir şekilde göreceğiz.

    Öncelikle Apple’ın 2022 yılında geleceği kesin olan ve merakla beklenen iPhone 14’ler var. Telefon serisi hakkında daha tanıtılmasına 1 yıl varken ortaya çıkan özellikler ve tahminler bulunuyordu. Yeni telefon serisinin bir aksilik olmazsa 2022 yılının eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Telefon hakkında ne bekleyeceğimiz konusu biraz karmaşık olsa da Jon Prosser’in telefon için bazı öngörüleri ortaya çıktı. Yeni telefon ailesinde çentik tasarımının kaldırıldığı ve bunun yerine yeni bir titanyum çerçevenin cihaza dahil edildiğine yönelik tahminleri dikkat çekti.

    Apple'ın 2022 yılında tanıtacağı ürünler

    Bu yılki modelde son bulması beklenen ‘mini’ içinse iPhone 14 tahminleri bulunuyor. Bu noktada iPhone 14 serisinde ‘mini’ olmayacak. Öte yandan iPhone SE ile başarı yakalayan Apple, yoldan dönmeyi düşünmüyor ve serinin üçüncü telefonu için hazırlıklarını 2022 yılına yapıyor gibi görünüyor. Tahminlere göre uygun fiyatlı olacak olan iPhone SE 3, 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak. iPhone 13’ten bazı özellik ve tasarımsal ilhamı da barındırması bekleniyor.

    Akıllı saat tarafında ise büyük başarı elde eden seriye yeni bir üye ekleyecek olan Apple’ın Watch Series 8 ile yepyeni özellikleri cihaza dahil etmesi bekleniyor. Cihazın ilk tasarımsal detaylarına göre önceki nesle benziyor. Ancak böyle bir benzerlik olmasına rağmen özellikler tarafında önemli değişiklikler ve eklemeler de yer alacak. Söylenene göre Apple’ın bu yeni cihazı tansiyondan, alkol seviyesinin ölçülmesine kadar pek çok ölçümü yapabilecek güçlü sensörlere sahip olacak.

    Peki uygun fiyatlı olan SE modelinin yeni versiyonu gelecek mi? Şu an için yeni model hakkında pek bir bilgi elimizde bulunmuyor. Ancak bu ‘uygun fiyatlı ürün’ vurgusu özellikle Apple kullanıcılarının çok hoşuna gidiyor ve oldukça talep görüyor. Bu yüzden sanıyoruz ki yeni Apple Watch SE modeli de yolda.

    Şirketin yeni nesil iMac’leri hakkında da bazı beklentiler bulunuyor. Bildiğiniz üzere bu yılın başlarında M1 destekli 24 inç iMac modelleri yepyeni renk seçenekleriyle tanıtıldı. 2022 yılında ise büyük ekranlı iMac’lerin yenilenmesi ve Apple’ın işlemcisiyle donatılması bekleniyor.

    Mac tarafında yepyeni ve güçlü cihazlar geliyor

    LeaksApplePro tarafından yapılan sızıntılara göre gelecek yıl Mac mini de geliyor. Çok daha gelişmiş yapıda olması beklenen bu cihazda M1 Pro ve M1 Max işlemcilerinin ekleneceği tahmin ediliyor. Mac Pro ise Bloomberg tarafından ortaya atılan bir rapora göre 40 çekirdekli Apple Silicon yer alacak. Pek çok kişi için halen en iyi olan MacBook Air ile yeni renklerle gelecek. Güçlü M1 ya da M2 işlemcilerini bu cihazda göreceğiz gibi duruyor. Pro modelde olduğu gibi air modeli için de MagSafe sisteminin geri döneceği söyleniyor.

    Apple'ın 2022 yılında tanıtacağı ürünler

    iPad Pro içinse işler biraz daha gizli saklı ilerliyor gibi duruyor. Zira cihazın çıkıp çıkmayacağı bile tartışma konusuyken, eğer tanıtılırsa ‘pro’ takısının hakkını verecek bir model olacağı belirtiliyor.

    AirPods Pro 2 modelinin de önümüzdeki aylarda karşımıza çıkması bekleniyor. Söylendiği kadarıyla bu cihaz 2022 yılının üçüncü çeyreğinde tanıtılacak. En merak edilen konu ise şüphesiz Apple’ın yıllardır üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği düşünülen AR/VR başlığı. Konu hakkında o kadar söz söylendi o kadar çok sızıntı yapıldı ki artık teknolojiseverler cihazın bir an önce tanıtılmasını bekliyor.

    iOS 15.2 yakında iPhone’lara geliyor: Neler bekliyoruz?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN