Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple CEO’sundan kripto para açıklaması

    Apple CEO’sundan kripto para açıklaması

    Tim Cook, ayrıca Apple’ın geleneksel fiyatlar veya devlet regülasyonlarıyla rekabet edecek herhangi bir kripto para üzerinde çalışmadığının altını çizdi…

    Kripto paralarla ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanırken Apple CEO’su Tim Cook’tan da sürpriz bir açıklama geldi. Daha önce Apple başkan yardımcısının kripto paralarla ilgili ‘ilginç’ şeklindeki yorumunun negatifliğini tamamlayan bir yorum da Cook’tan geldi.

    Apple’ın başarılı ismi, Alman Stern dergisine iPhone 11 ve Apple TV+ hakkında konuşurken bir süre sonra bu kez de Fransız gazetesi Les Echos’ya “para birimleri ülkelerin elinde kalmalı” dedi.

    Para birimi için şirketlere şaşırtıcı düzeyde büyük güç kazandırılmaması gerektiğini kaydeden Cook, ayrıca Apple’ın geleneksel fiyatlar veya devlet regülasyonlarıyla rekabet edecek bir kripto para üzerinde çalışmadığının altını çizdi.

    Bu arada Apple’ın mobil ödeme servisi ‘Apple Pay’in başındaki isim Jennifer Bailey’in Cook’la aynı fikirde olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Bailey, kripto paralara güvendiğini belirtmişti. Kripto paralar, halihazırda tartışılmaya devam edilen bir argüman. Öte yandan dünya genelindeki bilinirliğinin her geçen gün arttığı da aşikar. Kısa vadede Apple’ın bu alanda önemli bir hamle yapmayacağını düşünmek mümkün olsa da Facebook gibi şirketlerin konuya ilgisi nedeniyle konuya bakış açısının değişebileceğini beklemek de fazla absürt görünmüyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN