Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple, bir sonraki iPhone işletim sistemi iOS 15’i duyurdu

    Apple, bir sonraki iPhone işletim sistemi iOS 15’i duyurdu

    iPhone deneyimini zenginleştiren güçlü özelliklerle büyük bir güncelleme içeren iOS 15, önümüzdeki sonbahar aylarında kullanıma sunulacak…

    Apple, iPhone cihazları için merakla beklenen bir sonraki iOS işletim sisteminin öne çıkan özelliklerini, Geliştiriciler Konferansı 2021 (WWDC21) kapsamında duyurdu. Geliştirici önizlemesi developer.apple.com adresinden Developer Program üyelerine açık olan yeni iOS 15, Temmuz ayında beta olarak yayınlanacak, nihai sürümün ise iPhone 6s ve daha yeni modeller için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak sonbaharda kullanıma sunulacak.

    iPhone deneyimini zenginleştiren güçlü özelliklerle büyük bir güncelleme içeren iOS 15, FaceTime görüşmelerini daha doğal hale getiriyor. Yeni sürüm, SharePlay özelliği ile paylaşılan deneyimler sunuyor, bildirimleri yönetmenin yeni yolları ile kullanıcıların odaklanıp anı yaşamalarına yardımcı oluyor ve bilgilere hızla erişim sağlamak için aramaya ve fotoğraflara daha akıllı özellikler kazandırıyor.

    Apple Harita uygulaması, dünyayı keşfetmenin yepyeni yollarını sunuyor. Hava Durumu ise tam ekran haritalar ve verileri gösteren daha görsel grafiklerle yeniden tasarlandı. Wallet, ev anahtarları ve kimlik kartları için destek sunarken yeni sekme çubuğu ve Sekme Grupları sayesinde Safari ile internette gezinmek daha da kolay hale geliyor. iOS 15 ayrıca Siri, Mail ve sistem çapındaki daha fazla yerde sunduğu yeni gizlilik denetimleri ile kullanıcı bilgilerini daha da iyi koruyor.

    Craig Federighi: “Günlük yaşamlarımızı zenginleştirmek için daha da fazla yol sunuyoruz.”

    “iPhone, birçok müşterimiz için vazgeçilmez bir aygıt haline geldi ve bu yıl günlük yaşamlarımızı zenginleştirmek için daha da fazla yol sunuyoruz.” diyen Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “iOS 15, kullanıcıların deneyimlerini gerçek zamanlı olarak paylaşırken bağlantıda kalmalarına yardımcı oluyor, dikkat dağınıklığını azaltarak odaklanmalarına destek olan yeni araçlar sağlıyor ve akıllı teknolojilerden yararlanarak fotoğraflar deneyimini zenginleştiriyor. Harita uygulamasındaki büyük güncellemeler ise, dünyayı keşfetmenin yepyeni yollarını sunuyor. Müşterilerimizin bu yenilikleri deneyimlemesi için sabırsızlanıyoruz.”

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN