Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları...

    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları…

    Apple, Spring Loaded adlı etkinliğinde AirTag adlında minik takip cihazlarını tanıttı, bu yazıda AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır, ne işe yarar gibi soruları yanıtlarken AirTags ile ilgili ipuçları vereceğim.

    Apple’ın kısa süre önce düzenlediği etkinliğinde bütçenizi aşmadan sevdiklerinize hediye edebileceğiniz en az bir yeni cihaz olduğunu söylemek mümkün. AirTag, izleme ya da takip (artık adına ne demek isterseniz) cihazı olarak hayatımıza girdi ve konuşulmaya başlandı. Bu yazıda Apple AirTag özellikleri gibi detayları verirken, cihazdan nasıl yararlanabileceğinizi anlatmaya ve akla takılan soruları yanıtlamaya çalıştım.

    Apple AirTag nedir?

    Öncelikle ufak bir kafa karışıklığını gidermek lazım, özellikle İngilizce bilmeyenler cihazın bazen AirTags olarak adlandırıldığını görebilirler. Buradaki -s takısı çoğul eki, yani cihazları temsilen kullanılıyor, ancak cihazın adı AirTag. Bunu çözdükten sonra, gelelim AirTag nedir sorusunun yanıtına.

    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları...
    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları…

    Apple’ın yeni izleme cihazı olan AirTag, araba anahtarları veya sırt çantası gibi değerli fiziksel öğelere ekleyebileceğiniz küçük dairesel bir etiket (tag adı da buradan geliyor). AirTag’leri Bul uygulamasından takip edebilirsiniz. Bu, ana rakibi olan Tile Tracker’dan farklı olarak, Apple AirTag’lerin yalnızca iPhone sahipleri için yararlı olduğu anlamına gelir. AirTag’leri özel ikonlar, metinler veya emojilerle özelleştirerek cihaz ekranında kolayca ayırt etmeniz de mümkün.

    AirTag, ister tekli ister dörtlü paketle satılıyor. Böylece birden fazla nesneyi takip etmek için uygun fiyatlı bir seçenek de sunuluyor.

    AirTags hangi akıllı telefonlarla uyumlu?

    Çoğu iPhone AirTag’lerle çalışır, ancak bazıları daha iyi bir deneyim sunar. U1 Ultra Geniş Bant yongasına sahip iPhone 11 ve 12 modelleri, AirTag’leri önceki modellere göre daha hızlı algılar. AirTag’lerin Bul uygulamanızla çalışması için iPhone’unuzu iOS 14.5’e güncellemelisiniz.

    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları...

    AirTags destekleyen iPhone’ların tam listesi

    • iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve iPhone SE
    • iPhone 7 ve iPhone 7 Plus
    • iPhone 8S ve iPhone 8 Plus
    • iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR
    • iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max
    • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max

    Apple AirTags kurulumu

    Apple AirTag’leri kullanmaya şu şekilde başlayabilirsiniz:

    • AirTag’inizi aldıktan sonra, onu bulmak için iPhone’unuzda Bul’u açın (Daha önce Bul’u kullanmadıysanız, Ayarlar’dan konum izlemeyi etkinleştirmeniz gerekir).
    • iPhone’unuz AirTag’i algıladığında Bağlan’a dokunun.
    • AirTag’inize, onu ekleyeceğiniz öğeye (araba anahtarları, çanta vb.) göre bir ad verin ve Apple Kimliğinizle kaydedin.
    • AirTag’inizin izlenen cihazlar listesinde görünüp görünmediğini kontrol edin. Artık konumunu haritada görmelisiniz.
    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları...
    Apple AirTag nedir, nasıl kurulur, kullanılır ve ipuçları…

    AirTags kayıp eşyaları nasıl takip eder?

    Tıpkı cihazlarınızı izlediği gibi, AirTag’inizin konumunu da Bul (Find My) uygulamasında haritada görebilirsiniz. İzlediğiniz öğe Bluetooth’unuzun kapsama alanı içindeyse (yaklaşık 12 metre), sesli uyarı vermesini sağlayabilirsiniz. Bu, onu daha hızlı bulmanıza yardımcı olacaktır.

    iPhone 11 ve 12’de ayrıca AirTag’inize nasıl ulaşacağınızla ilgili ayrıntılı talimatlar veren bir navigasyon modu vardır. AirTag Bluetooth menzilinin dışındaysa, haritada bilinen son konumunu da görebilirsiniz.

    AirTags ile hangi nesneleri takip etmek mümkün?

    En sık kaybedilen nesneleri takip etmek akıllıca. Bu listenin başında da muhtemelen anahtarlarımız geliyor. AirTag’ler ile neyi izlemek istedikleri sorulduğunda insanların verdiği ana cevap, anahtar. Bu durumda bir kılıf aksesuarı almanız gerekeceğini belirtelim. Diğer yandan, AirTag’lerle neredeyse her şeyi takip edebilirsiniz, bu yüzden dörtlü paketi alabilir ve cüzdan, valiz, uzaktan kumanda, sırt çantası, bisiklet, hatta otomobilinizi bile nerede bıraktığınızı bulabilirsiniz.

    AirTag ile ilgili diğer sorunlar ve merak edilenler

    AirTag nerede bilmiyorsanız

    “Kayıp” bulunmalı ve AirTag’iniz menzil kullanıcı uyaracaktır. AirTag‘inizi bulan, onu telefon tarayabilir ve iletişim bilgilerinizi görebilir.

    AirTag’i kaybettiniz ve farkında değilsiniz

    AirTag’iniz üç günden daha uzun süre bozulmadan kalırsa, bip sesi çıkarmaya başlayacaktır.

    AirTag’i şarj etmek gerekir mi?

    Hayır, AirTag’ler uygun bir pil ile gelir. Bu pilin, bir AirTag izleme cihazını yaklaşık bir yıl çalıştırması beklenir.

    Başka birisi AirTag’imi kapatabilir mi?

    Bu mümkündür, ancak sadece pili çıkarırlarsa.

    Birisi konumumu takip etmek için AirTag kullanabilir mi?

    Neyse ki Apple bunu imkansız hale getirdi. Sizinle birlikte hareket eden bilinmeyen bir AirTag (Apple Kimliğinize bağlı olmayan) varsa, bir uyarı alırsınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN