Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunAnimal Crossing New Horizons ile Nintendo Size bir Kaçış Bileti Sunuyor

    Animal Crossing New Horizons ile Nintendo Size bir Kaçış Bileti Sunuyor

    Kendine has oyunlarıyla rakiplerinden her zaman için ayrılmayı başaran Nintendo’nun son oyunu ünlü ama bir o kadar da özellikle ülkemizde hakkının verilmediğini düşündüğüm Animal Crossing serisine ait. New Horizons ismi ile Nintendo Switch için çıkan yeni oyun yaşam simülatörü olarak tanımlanabilir. Seçtiğimiz bir kasabada konuşan hayvanlarla ve diğer köylülerle iletişim kurarak uzun ama gerçekten uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu açıdan oyun oldukça kendine has bir tarza sahip. Yine de biraz Sims biraz Farmville biraz Don’t Starve tarzı oyunları andırdığını söyleyebiliriz. 20 yılı deviren bir seri olduğu için sakın Animal Crossing’in bu oyunlardan “ilham” aldığını düşünmeyin. Olsa olsa belki Animal Crossing diğerlerine ilham vermiş olabilir.

    animal crossing
    Animal Crossing New Horizons ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız

    Animal Crossing Saf Mutluluk

    Oyunun konsepti aslında oldukça ilginç. Yaşadığınız köy ya da kasabayı güzelleştirmeye çalışıyorsunuz. Oyun ilk etapta oldukça boş ve çorak baklıyor. Daha önce hiç olmadığınız kadar yalnız ve sıkıcı bir start veriyorsunuz. Diğer sakinlerle etkileşim ve ilişki kurarak derinleşen oyunda doğru ya da yanlış diye bir şey yok. Ölmek, saldırmak gibi bir kavram da yok. Siz sadece orada güzel bir yaşam sürmeye çalışıyorsunuz. Zaman gerçek zamana göre işliyor. Örneğin bazı mekanlar akşam açıldığı için siz de o saatlerde oyuna girmelisiniz. Günler geçiyor, mevsimler değişiyor. Ancak bu değişimi yaşamak için oyuna birkaç hafta vermeniz gerekiyor. New Horizons’ın diğer oyunlara göre başlangıç aşamasında üzerinde durduğu konu “crafting” yani alet edavat üretme. Kürek yapıp toprak kazabilir, ağaçları kesebilir, yeni ekim alanları geliştirebilir, balık tutabilirsiniz. Yeni gelen bir özellik sayesinde artık tepe yapabilir ya da gölü hapseden bir birikintiyi ortadan kaldırıp şelaleye dönüştürebilirsiniz. Bir de evinizden giydiğiniz her giysiye kadar tonla kişiselleştirme özelliği bulunduğunu belirtelim. Zaman içerisinde çevrimiçi olaylar ve yeni etkinliklerle New Horizons

    animal crossing
    Bulunduğunuz yeri ,yaşadığınız dünyaya çevirin

    Cittaslow’un oyun hali

    Yavaş şehir anlamına gelen cittaslow tabiri bu oyuna çok uyuyor. Bazen bir bina yapıyorsunuz ve gerçek anlamda iki gün inşaatın bitmesini bekliyorsunuz. Zaman içinde oyun sürekli olarak sizi şaşırtmayı başarıyor ve kasabanın kontrolünü önceki oyunlara göre çok daha fazlasıyla size veriyor. Animal Crossing sunduğu sınırsızlık ve özgürlük hissi ile sakın sizi korkutmasın. Herhangi bir eylem karşısında ceza çekip “game over” yazısını görmeyeceğiniz için bu oyunu en fazla terk edebilirsiniz. Virüsler ve salgınlarla boğuştuğumuz zor dönemde böyle bir kaçış fırsatını geri çevirmeyin. Nintendo oyunlarına ve Switch konsoluna daha yakından bakmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN