Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAndroid Telefonlarınız için Popüler Uygulamalar

    Android Telefonlarınız için Popüler Uygulamalar

          BTK’nın 2017 verilerine göre; Ülkemizde yılın ikinci çeyreğinde 11 milyon sabit internet abone sayısına ulaşıldı. Mobil hizmetlere abone olanların sayısı da  76.6 milyon oldu.  Aynı zamanda ülkemizde 11.1 milyonu sabit, 55.3 milyonu da mobil olmak üzere toplam 66.4 milyon geniş bant internet abonesi bulunuyor. Yine yılın ikinci çeyreğinde aylık ortalama mobil internet kullanım da 441 dakikaya ulaştı. Bu kullanım oranı ülkemizi Avrupa ülkeleri arasında birinci sıraya getiriyor. Tüm bu istatistiksel veriler ışığında, ülkemizde ve genel olarak dünyada internet ve mobil ortamların kullanımında büyük sıçramaların olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle Android işletim sistemi kullanılan mobil cihazların kullanımı da giderek artıyor.

          Mobil ortamların bu denli yoğun kullanımının olduğu günümüzde, haliyle uygulama kullanımı da artıyor. Bu haftaki yazımda; Android platformlarda popüler uygulamalara örnekler vererek, uygulama seçme konusunda alternatifler oluşturmayı amaçlıyorum.

    Evernote

          Android ortamlar için en iyi not alma uygulamalarının başında Evernote geliyor. Oluşturulan notlara ofis belgeleri veya PDF dosyaları ekleyebilir, aynı zamanda uygulamadan çıkmadan dosyayı paylaşma şansına sahip olabilirsiniz. Evernote,  notlarınızı bir arada tutup, tablet, PC ve mobil cihazlarla aynı anda kullanma olanağı sunuyor. Evernote ile notlarınıza dilerseniz görevler ekleyebilir, madde imleri ve numaralandırma yapabilirsiniz. Notlarınıza tablolar bile ekleme şansına sahipsiniz.

    Timehop

          Timehop uygulaması Facebook entegrasyonu ile açtıktan sonra instagram, twitter, foursquare hesaplarınızdaki aktiviteleri toplar ve bir çeşit günlük oluşturur. Geçen yıl aynı zamanda ne yaptığınız, nerede olduğunuz ve kiminle zaman geçirdiğiniz konusunda bilgiler sunar. Bu uygulamayı eşiniz ya da kız arkadaşınız ile birlikte iken açarken dikkatli olmanızı öneririm. Farkında olmadan istemediğiniz bir trip ile karşılaşabilirsiniz.

    Google Photos

          Google Photos servisi, bulutta Google Drive altlığını kullanan oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Fotoğraflarınızı saklayabilir aynı zamanda onları düzenleyip organize edebilirsiniz. İşin ilginç tarafı da Google Driver’ın bulutta sınırlı alanı olmasına rağmen, Google Photos servisinin herhangi bir alan sınırının olmaması. Mobil ortamlardan akıllı telefon ile giriş yapıldığında her an bağlı kalınan servise, eğer istenirse web arayüzünden de bağlanılabiliyor.  Kullanıcılar bu servis sayesinde mobil cihazlarının depolama alanlarındaki yer sorunlarını çözebiliyorlar. Bir çeşit yedekleme ortamı sunan Google Photos servisi, diğer mobil cihazlardan da fotoğrafları görme şansı sunuyor.

    IMDb

          Android akıllı telefon sahibi film tutkunlarının olmazsa olmazlarından olan bu uygulama ile; istediğiniz türden film, Televizyon şovu ve daha birçok içeriğe erişebiliyor aynı zamanda akla gelen neredeyse bütün filmler hakkında yorum ve derecelendirmeleri görebiliyorsunuz. Sevilen TV program listeleri, ünlü oyuncuların sıralaması gibi sanat dünyası ile ilgili içerikler her an elinizin altında bulunuyor.

    Pixlr

          Pixlr ile istediğiniz fotoğraf üzerinde hızlı şekilde düzenleme yapabilirsiniz. Uygulamada kırmızı göz kaldırma, diş beyazlatma ve fotoğrafa profesyonel bir görünüm kazandırma gibi özellikler bulunuyor. Kötü ışıklandırma koşullarında fotoğraf üzerinde düzeltme yapmaktan tutun da, ücretsiz eklentileri ve filtreleri kullanarak etkileyici sonuçlar elde etmeye kadar geniş bir özellik yelpazesi bulunuyor.

    DeaDBeef Player 

          Müzik tutkunlarının en fazla rağbet ettiği Android uygulamalarının başında gelen DeaDBeef Player’de kendi listelerinizi oluşturup müzik dinlemenin keyfine varabiliyorsunuz. Uygulamada aynı zamanda online radyo servisi de bulunuyor.

    Clue 

          Bayanlara yönelik geliştirilen uygulama ile bayanların özel günlerinin takibi kolay hale geliyor. Örneğin, hamile kalınabilecek en uygun günlerin takibi de bu uygulama sayesinde oldukça basitleştirilmiş durumda.

    Runtastic PRO

          Runtastic Pro, Fitness uygulaması olarak kullanılıyor. Yürüyüş, koşu mesafesi, bisiklet ile gidilen mesafelerin kontrolü yapılabiliyor.

    Memrise Dil Öğren

          Başta İngilizce olmak üzere diğer dillerin Android ortamında öğrenilmesi için kullanılan Memrise dil öğrenme uygulaması ile, bir yandan dili öğrenirken diğer yandan da ilgili  ülkenin coğrafi durumu, tarihi, bilimi, pop kültürü gibi konularda da bilgi sahibi olunabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN