Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAndroid O final sürümü yaz sonunda yayınlanacak

    Android O final sürümü yaz sonunda yayınlanacak

    Android O final sürümüne zaman son kullanıcıyla buluşacak sorusunun yanıtı Google tarafından resmi olarak verildi. İşte detaylar…

    Google’ın Android işletim sisteminin sonraki versiyonu ‘O’ harfiyle başlayacak ve bu nedenle de şimdilik Android O şeklinde bir isimlendirmeye sahip. Bu detayı aktardıktan sonra söz konusu işletim sisteminin geçtiğimiz aylarda beta olarak yayınlandığını ve son kullanıcıyla buluşmadan önceki geliştirme sürecinin de başladığını hatırlatalım. Yeni bilgi ise Android O’nun beta sürümlerinin sonrasında final sürümünün yayınlanma tarihi ile ilgili.

    Buna göre Android O, önümüzdeki yaz mevsiminin sonunda beta aşamalarını tamamlayacak ve final versiyonu yayınlanacak. Yaz sonu şeklindeki ibare, Ağustos ayı içerisindeki bir döneme işaret ediyor. Daha önceki Android ana sürümlerine göre 2017 versiyonunun çok daha önce yayınlanmasının planlandığı görülüyor.

    Google I/O 2017 etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen duyuru kapsamında Android O güncellemesi alacak ilk cihazlarda da açıklandı. Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player ve Pixel C ilk modeller olacak. Dikkatlerden kaçmayacak detay, tüm modellerin Google ürünü olması. Samsung, LG, HTC, Huawei gibi diğer birçok marka için merakla beklenen söz konusu yazılım güncellemesinin son kullanıcı sürümünün ne zaman yayınlanmaya başlayacağı ise şimdilik yanıtsız.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN