Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAndroid M hakkında her şey

    Android M hakkında her şey

    android-m-logo-970-80Google’ın Android işletim sisteminin gelecek nesil sürümü Android M’in bu yılın üçüncü çeyreğinde bazı cihazlarda kullanıma sunulacak olan geliştirici sürümü tanıtıldı. Android Lollipop’taki tasarım anlayışını büyük oranda devam ettiren Android M, hata düzelteleri ve performans iyileştirmelerini de beraberinde getiriyor. Öte yandan sürümün ‘M’ takısıyla kalmayacağını belitelim, Google, önümüzdeki sonbahar aylarında sürümün tam ismini açıklayacak. İşletim sistemi sürümü, yeni özellikler ve kullanım şekilleri ile geliyor. İşte öne çıkan özellikler ve geliştirmeler…

    Android-M-uygulama-izinleri-2Uygulama İzinleri, Android M ile kabul listesi yapısından çıkıyor ve kamera, mikrofon, vb başlıkları altında bir kereye mahsus yüklenen uygulama için izinler veriliyor. İstenildiği zaman izinler yeniden ayarlanabilecek. Bu sayede eleştirilen konulardan biri olan uygulama kurulma aşamasında izin istenmesinin önüne geçiliyor.

    Chrome Custom Tabs adını alan özelleştirilmiş sekmeler, bir diğer Android M yeniliği. Bu konuda bir demo gerçekleştirildi ve fotoğraf paylaşım uygulaması Pinterest üzerinden link tıklandığında Chrome tarayıcısının devreye girdiği görüldü. Bu özellik sayesinde popüler web tarayıcısının parola hatırlatma gibi özelliklerinden yararlanılabiliyor. Linkler konusunda güvenlik özellikleri de artırıldı.

    android-m-fingerprint-support-100587673-primary_idgeAndroid M’in en iddialı olduğu konulardan biri şarj dayanıklılığı. Daha az enerji harcayan bir işletim sistemi mottosu ile gelecek olan yazılım, bu Doze adını alan güç yönetimi üzerinden başarıyor. Şarj süresinin Nexus 9’da 2 kat artırıldığı ifade ediliyor.

    Donanımsal bir detay olarak USB Type-C, yeni Android M cihazlarında miniUSB’nin yerini alacak.

    Parmak izi okuyucu özelliğine de odaklanan Android M, yerleşik yazılım desteği sayesinde çok sayıda Android’li akıllı cihazın bu özelliği kolaylıkla entegre halde sunabilmesinin önünü açıyor.

    İşletim sisteminde klavyede kelime seçimlerinde yenilenen menü çubuğu devreye giriyor. Kelime öbeklerinin paylaşımına da yeni özellikler getirildi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN