Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımAnaliz: 5G’nin yükselişi sürecek

    Analiz: 5G’nin yükselişi sürecek

    Saygın bir araştırma kuruluşu, 5G özellikli sahip akıllı telefonların diğer tmobil cihazlara oranını ele alan yeni bir rapor yayınladı.

    Akıllı telefon dünyasında yeni trend 5G. Birçok mobil cihaz üreticisinin kendini yavaş yavaş hissettiren yeni nesil teknolojiye hazırlandığı biliniyor. Bu kapsamdaki tahmine dayalı analizlerin sayısı da arttı. Konuya ilişkin son rapor tanınmış kuruluş Strategy Analystics’ten geldi.

    Strategy Analystics, 5G özellikli sahip akıllı telefonların diğer tmobil cihazlara oranını ele alan yeni bir rapor yayınladı. Raporda 2019’da tüm akıllı telefonların sadece yüzde 1’ine tekabül eden 5G’li cihazların, 2020’de çarpıcı bir sıçrayışla beklentilere yanıt vereceği ifade edildi. Buna göre 2020 yılı sonuna kadar satışı gerçekleştirilecek akıllı telefonların yüzde 15’i 5G özellikli olacak.

    Raporda en büyük pazarlar arasındaki Çin, ABD, Güney Kore, Almanya ve Japonya’da satılacak akıllı telefonların yüzde 90’ında 5G özellği bulunacak.
    Son derece iddialı bir beklenti olduğuna şüphe yok…

    Diğer yandan artan sevkiyatlara karşın özellikle Çin’deki Coronavirüs salgınının 5G’li cihaza yönelime hacimde azalma yönünde etki edeceği düşünülüyor.

    Diğer bir faktör olarak 2020’nin ilk 6 ayında 5G’li cihazların sayısında ciddi bir artış yaşanmayacağı, yılın kalan 6 aylık diliminde ise söz konusu durumun değişeceği kaydediliyor.

    Son olarak Endonezya ve Hindistan’ın en az bir yıl daha 5G ağlarına sahip olmayacağı, bu nedenle de ilgili modellere yönelimin düşük seviyede görüleceği bildiriliyor.

    2021’de Hindistan’ın da ekosisteme aktif biçimde dahil olmasıyla talebin rekor ölçüde artacağı da dikkat çeken tahminler arasında.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN