Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonAlphabet, insanüstü işitme yeteneği kazandıracak bir cihaz geliştiriyor

    Alphabet, insanüstü işitme yeteneği kazandıracak bir cihaz geliştiriyor

    Alphabet, insanüstü işitme yeteneği kazandıracak cihaz üzerinde çalışmalarına devam ediyor…

    Google’ın çatı şirketi Alphabet, kullanıcılar için insanüstü işitme yeteneği kazandıracak olan cihazı için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin söz konusu cihaza isim verirken süper işitme duyusu ile dikkat çeken çizgi roman kahramanı olan Wolverine’den esinlendiğini görüyoruz.

    Alphabet güncel olarak kalabalık ortamlardaki sesleri ayırt edecek olan teknolojiye yoğunlaşmış durumda. Bulunulan ortamda birçok insan sesi bulunurken tüm sesleri izole ederek sadece o kişinin konuşmasına odaklanmayı sağlamaya çalışıyor.

    Prototipler üretildi

    Alphabet’in projeye 2018 yılında başladığı ve bu zamana kadar geçen süre içerisinde birkaç prototip cihazın üretildiği belirtiliyor. Fakat çok sayıda sensör ve mikrofon içerdiği için ilk prototiplerin kulağın tamamını kaplayacak kadar büyük olduğu söyleniyor. Oluşturulmuş olan son prototip ise oldukça kompakt olduğu belirtiliyor.

    Alphabet ekibine işitme cihazı geliştirmeleri ile bilinen Starket Hearing Technologies ve Eargo çalışanlarını başta olmak üzere birçok uzmanın çalışmalara katıldığı belirtiliyor. Çalışmalarda herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda kısa süre içerisinde Wolverine projesini insan kulağının işitme yeteneklerini olduğundan daha üst seviyeye ulaştıracak Google markalı bu cihazı piyasalarda görüp deneme fırsatını bulacağız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN