Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeAlcatel OneTouch akıllı saat

    Alcatel OneTouch akıllı saat

    gorsel53_a

    Giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle akıllı saatler hayatımızı daha da kolaylaştırmak hedefiyle gündelik hayatımıza dahil olmaya başladılar. Aslında elimizden hiç düşürmediğimiz cep telefonları akıllı saatlerin yaptığı hemen her şeyi yaparken, görevi saati doğru göstermek olan bir cihaza bu kadar çok özellik katmak ne denli doğru bir yaklaşımdır ve cidden gerekli midir? Fakat görünen o ki; teknoloji üreten büyük firmalar bu işi sevdiler ve yeni akıllı saat modellerine sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek saatlerimizi mini bir bilgisayar haline getirmekte oldukça kararlı gözüküyorlar.

    Yeni Özellikli Akıllı Saatler Öne Çıkıyor

    Birçok akılllı saat üreticisi en yeni ürünleriyle pazarda kendilerine yer bulmaya çalışırlarken aynı zamanda akıllı saatlere ekledikleri yeni özelliklerle de öne çıkmayı hedefliyorlar. Bugün sizlere Alcatel’in OneTouch Akıllı Saati hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. Saati yaklaşık 1 aydır kullanan bir akıllı saat kullanıcısı olarak da gözlemlerimi paylaşacağım.

    gorsel53_b

    Alcatel OneTouch Akıllı Saate Genel Bakış

    Alcatel OneTouch kolumuza taktığımızda bildiğimiz klasik bir saat görünümünde ve yuvarlak bir ekrana sahip. 10,5 mm kalınlığında ve 55 gram ağırlığında şık görünümlü bir saat olarak dikkat çekiyor. Zarif duruşu, gelişmiş özellikleri ve ekonomik sayılabilecek fiyatı bu saatin kolunuzu süslemesi için geçerli nedenleri biraraya getiriyor.

    Pili Kayışının İçinde

    Saatin dikkat çeken özelliği kayışında gizli bir şarj yuvası barındırması. İlk bakışta farkedilmeyen bir bölüm kayışın içine çok iyi kamufle edilmiş duruyor. Yani saat kayışından şarj ediliyor. Kayışın içindeki pil 210 mAh kapasitede ve saat şarj olduktan sonra 2 ila 4  gün arası bir zamanda şarja gerek kalmadan kullanılabiliyor. Çelik gövde ve özel malzemeden üretilmiş kayışı saatin dikkat çeken yanları.

    gorsel53_c

    Saatin Sensörleri Sürekli Bilgi Topluyor

    Alcatel OneTouch’un yuvarlak kasasının altına bilek ile temas halinde olan bir sensör yerleştirilmiş. Bu sensör nabız atışlarımızın sayısını ölçebilmek amacıyla buraya yerleştirilmiş. Saat nabzınızı çok yüksek bulursa esprili bir biçimde size “aşık mısnız?” diye soruyor.

    Akıllı saatin menüsünde bir de yön gösteren bir elektronik pusula bulunuyor. Ayrıca saati kullanarak uykudaki davranışlarınızı, derin uyuyup uyumadığınızın bilgisini de alabiliyorsunuz. Yine saat içindeki sensörler kullanılarak kişinin ne kadar yol yürüdüğü, kaç  adım attığı ve yaktığı kalori değeri bilgileri size saat tarafından sunuluyor. Yani saatin içinde Altimetre (yükseklik ölçer), hız ölçer ve Jiroskop (yön belirleyici) gibi sensörlerin yerleştirildiğini bilmeniz işlemlerin nasıl gerçekleştiğini anlamanız için yeterli.

    gorsel53_d

    Akıllı Telefonunuza Bluetooth İle Bağlanın

    Akıllı telefonunuzla saatinizin iletişim halinde olması için elbette telefonunuza akıllı saatin uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Şu an için Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlar ile kullanabileceğiniz yazılım mevcut.  Uygulama yazılımını yükledikten sonra bluetooth ayarlarını açarak iki cihaz arasında eşleştirme yaptığınızda zaten telefonunuz sesli bir biçimde bağlantı kurulduğunun bilgisini size veriyor. Böylece saatiniz artık sürekli olarak cep telefonunuzla iletişim halinde kalıyor. Gelen çağrı ve tüm mesajlarınızı (sosyal ağlar, SMS ve e-posta) akıllı saatinizin ekranında görebiliyorsunuz. Bunun dışında saatinizi kullanarak telefonunuzdan müzik dinleyebiliyorsunuz. Saatinizle cep telefonunuzdan uzaklaştığınızda saat sizi titreşerek uyarıyor.

    Uzaktan Saatiniz İle Fotoğraf Çekin

    Saatin en seveceğiniz özelliklerinde birisi de uzaktan fotoğraf çekmenizi sağlayacağı özelliği. Akıllı telefonunuzu ayarlayarak karşısına geçin ve hazır olduğunuzda saatinizdeki tuşa bastığınız anda fotoğrafınız çekilsin. Selfie çubuğuna veya başka birisine rica etmeye gerek kalmadan fotoğrafınızın çekilmesi için gerçekten çok iyi bir yöntem.

    Nasıl Bir Fiyat?

    Alcatel OneTouch akıllı saati 300-400 TL civarındaki bir fiyat aralığında satın alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN