Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAkıllı telefonu evrensel uzaktan kumanda yapma rehberi

    Akıllı telefonu evrensel uzaktan kumanda yapma rehberi

    TV, ses sistemi, klima, uydu alıcı vb. cihazların kumandalarını koyacak yer bulamıyorsanız, bir evrensel uzaktan kumanda kullanabilirsiniz; ancak bunun için masraf yapmaya da gerek yok, zira akıllı telefonu evrensel kumanda yapma işlemi basit…

    Android telefonu evrensel uzaktan kumanda yapma

    IR blaster (kızılötesi) özelliğine sahip akıllı telefonlar, doğrudan evrensel uzaktan kumanda olarak kullanılabilir. Kızılötesi uzaktan kumandalı TV, uydu alıcı, DVD oynatıcı, ses sistemi, klima, akıllı ev aletleri gibi cihazlarınız için Android telefonu uzaktan kumanda olarak kullanmanızı sağlayan Anymote uygulaması bu işte oldukça iyidir.

    Anymote’a uzaktan kumanda nasıl tanıtılır?

    • Uygulamayı çalıştırın ve kurulumu başlatın.
    • Uzaktan kumandasını kullanmak istediğiniz cihaz tipini seçin ve ardından uzaktan kumandalı cihazınızın markasını seçin.
    • Cihaz modelini arayın, bulamazsanız, ‘Most models’ (Çoğu model) seçeneğini deneyin.
    • Kurulum tamamlanacak ve istediğiniz kumanda ekrana gelecek.
    • Ekranın sağ üst köşesinde bulunan simgeye dokunarak uzaktan kumandanız için kısayolları da ayarlayabilirsiniz.
    • Kumanda ve ayarlardan memnunsanız, kaydetmek için Keep düğmesine dokunun.
    • Kumandayı kaydetmek istediğiniz adı yazın.

    Anymote’un tek dezavantajı ücretsiz sürümle aynı anda yalnızca bir uzaktan kumanda kaydedilebilmesi…

    Sure Smart Home and TV Universal Remote

    Bu uygulama ile telefonunuzda kızılötesi özelliği olmasa dahi, WiFi-IR dönüştürücüsü gibi ek aparatlarla uzaktan kumanda işlevleri kullanılabiliyor. Sure Remote, TV, uydu alıcı, klima, ses sistemi, ev otomasyonu, disk oynatıcı veya projektör gibi cihazları destekliyor.

    • Uygulamayı Play Store’dan yükleyin ve açın.
    • ‘Cihaz Ekle’ye tıklayın.
    • Cihaz türünü seçin.
    • Cihazınızın markasını seçin.
    • Cihazınızı test edin ve uzaktan kumandaya yanıt verip vermediğine bakın. Memnun kalırsanız, uzaktan kumandayı kaydedin. Değilse, başka bir uzaktan kumanda denemek için sağ oka dokunun.

    Bu uygulama ile, tüm cihazlarınız için birden fazla uzaktan kumanda kaydedebilirsiniz. Hatta bunları gruplar halinde de düzenleyebilirsiniz. üm kaydedilen uzaktan kumandalar uygulamanın ana sayfasında bulunacaktır. Kumandalar ile ses kontrolünü desteklediği gibi, ses, video ve fotoğrafları da telefonunuzdan akıllı cihazlarınıza aktarmanızı sağlar.

    Akıllı telefonu uzaktan kumanda yapma
    Akıllı telefonu uzaktan kumanda yapma

    iPhone ve iPad, nasıl evrensel uzaktan kumanda olarak kullanılır?

    iRule adlı uygulama, iPhone veya iPad’inizi TV, DVD oynatıcı, klima, güvenlik kameraları vb. cihazlar için evrensel uzaktan kumandaya dönüştürmek için kullanabileceğiniz popüler ve kullanışlı bir uygulamadır. Bu uygulama ile uzaktan kumandanızı tasarlayabilir ve daha sonra fiziksel kumandalarla eşleştirebilirsiniz. Wi-Fi üzerinden çalışan bu kumanda, IR kumandalara göre cihaz ve kumanda (bu durumda telefonunuz ya da tabletiniz) birbirini görmese de, hatta çok daha uzaktan da kullanılabilir. Ancak destekleyen cihazların sayısı azdır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN