Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAkıllı Telefonlar için Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

    Akıllı Telefonlar için Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

          Akıllı cep telefonuyla en fazla yapılanların arasında fotoğraf çekmek ilk sıralarda geliyor. Telefonun kullandığı işletim sistemine göre, çekilen fotoğrafları düzenlemek için yüzlerce uygulama bulunuyor. İhtiyaca en uygun uygulamayı bulmak bazen oldukça zaman alabiliyor.  ” Akıllı Telefonlar için Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları ” başlıklı yazımda,  fotoğraf düzenleme araçları arasından seçtiğim uygulamalara örnekler vereceğim.

          Akıllı telefonlar için fotoğraf düzenleme uygulamalarına örnekler vererek devam edelim.

    Snapseed

           Bir fotoğraf düzenleme uygulamasından beklenen özelliklerin neredeyse tamamını sahip olan Sanapseed, çok yönlü ve ücretsiz bir uygulama olarak öne çıkıyor Fotoğraf koyulaştırma veya aydınlatmanın yanı sıra, Photoshop’da olduğu gibi nokta düzenleme, silgi ve fırça ile işlemler yapılabiliyor. Uygulama, portreler ve sanat eserleri de dahil olmak üzere, 30’dan fazla efekt arasından seçim yapılmasına izin veriyor. Uygulamada yapılan ayarlamaları daha sonrada kullanmak için kaydetme seçeneği bulunuyor. Uygulamanın iOS ve Android telefonlar için sürümleri bulunuyor.

           Uygulamanın kullanılabilir filtre listesi, çift pozlama, gelişmiş bulanıklık, doku ekleme, ton kontrastı gibi özellikler bulunuyor. Uygulamada bir fotoğraf üzerinde yapılan değişikliklerin geçmişinin tutuluyor olması büyük avantaj sağlıyor. Yapılan herhangi bir değişikliğe geri dönme kolaylığı bulunuyor.

    VSCO

          Profesyonel fotoğraf düzenleme için oldukça uygun olan VSCO ile sıcaklık, kontrast, parlaklık gibi daha birçok parametreyi düzenleyebiliyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz versiyonu çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olmasına rağmen, uygulamanın ücretli versiyonu da bulunuyor.

          Uygulamanın herhangi bir reklam göstermemesi, dosya boyutunu küçük olması,  Android ve iOS desteği avantajları arasında yer alıyor. Uygulamanın gelişmiş bir sosyal medya entegrasyonu bulunuyor.  Ayrıca, uygulamada kişisel ayarların kaydedilmesi büyük avantaj sağlıyor. Grafik düzenleyicisi ile fotoğrafları diğer VSCO kullanıcıları ile paylaşabiliyorsunuz.

          VSCO uygulamasının dezavantajları arasında sadece yedi gün deneme süresinin olmasını sayabiliriz.

    Canva

          Canva, iOS ve Android  ortamlar için fotoğraf düzenleme konusunda en verimli uygulamaların başında geliyor. Uygulama aynı işi yapan diğer birçok ücretsiz uygulamada olmayan kritik bir özelliğe sahip.  Bu özelliği sayesinde, yüzlerce hazır şablon, arka plan, şekil ve simge içeren fotoğrafları işleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda, uygulamada yerleşik bulunan özellikler, profesyonel editörlerde, mobil ve bazı masaüstü sürümlerinde kullanılanlardan farklı değil.Akıllı Telefonlar için Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

          Uygulama ile fotoğraflar üzerinde çerçeveleri kırpma, görüntü kalitesini artırma, filtre uygulama, şablon ve stok fotoğraf kullanarak istediğiniz tasarımları oluşturabiliyorsunuz. Canva uygulamasında popüler biçimlerin çoğunun kullanılması ve işlemlere Canva’nın  PC sürümünün kullanıldığı bilgisayardan devam ettirmenize olanak sağlayan bir özellik bulunuyor.

          Renkli davetiyeler, posterler ve el ilanları oluşturmak için en uygun uygulamalardan birisi olan Canva ile hikayelerinizi  Instagram ve diğer sosyal ağlarda yayınlayabiliyorsunuz.  Uygulamanın kişisel kullanımı ücretsiz olmasına rağmen, büyük blog ya da kurumsal kullanımlar için Pro erişim lisansının satın alınması gerekiyor.

    Pixlr

          Pixlr ile fotoğraf çekerken parlaklığı, doygunluğu ve kontrastı ayarlayabiliyorsunuz. Kolaj oluştururken; renkler, kalınlık ve kenar yuvarlatma seçenekleri de dahil olmak üzere, görüntülerin özelliklerini ve aralarındaki kenarlıkları değiştirebiliyorsunuz. Bir veya birden fazla fotoğrafı aynı anda birden fazla sosyal medya ortamında paylaşabiliyorsunuz.

          Uygulamada kırmızı göz giderme, ayarların otomatik yapılması, keskinleştirme ve en popüler fotoğraf formatlarında kaydetme gibi özellikleri bulunuyor. Pixlr’ın Android ve iOS ortamlar için versiyonları bulunuyor.

          Pixlr’da tıpkı masaüstü fotoğraf düzenleyicilerinde olduğu gibi fırça ile fotoğraf üzerinde çizim yapılabiliyor.  Uygulamada reklamın olması ve bazı özelliklerinin sadece çevrimiçi kullanılması dezavantajları arasında geliyor.

          Twitter takip için @salihertugrul      Youtube kanalım 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN