Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAkıllı şehirler ve IoT’ye dair dikkat çekici göstergeler

    Akıllı şehirler ve IoT’ye dair dikkat çekici göstergeler

    Akıllı şehirler ve IoT, adından her geçen gün daha fazla söz ettirirken, güvenilir araştırma kuruluşlarından Statista, her iki kavrama dair yayınladığı çeşitli verilerle dikkat çekiyor…

    Araştırma şirketi Statista tarafından yayınlanan bir dizi rapor, akıllı şehirler ve paralelindeki IoT (nesnelerin interneti) teknolojilerine dair ilginç bilgiler sunuyor. Buna göre 2018 yılı itibarıyla akıllı şehirlerde birbirine bağlı IoT teknolojilerindeki toplam sayının 3,3 milyara ulaşması bekleniyor.

    Akıllı şehirlere yönelik kamusal projelerin en fazla olduğu kıtalar ise sırasıyla şöyle belirtiliyor:

    • Avrupa
    • Asya pasifik
    • Kuzey Amerika
    • Orta Doğu ve Afrika
    • Latin Amerika

    12,8 milyar beklentisi!

    Dijital şehirler, siber şehirler, kablolu şehirler olarak da bilinen akıllı şehirlerle birlikte IoT teknolojileri de tüm hızıyla büyüyor. Bu noktada halihazırda kullanımda olan IoT cihazlarının 2018’de tüketici tarafındaki toplam sayısı 7 milyarken bu rakamın 2020’de 12,8 milyara yükselmesi bekleniyor.

    IoT cihazları ve endüstriyel alanlar

    IoT cihazlarının endüstriyel alandaki kullanımı da artıyor. 2018’de dünya genelinde bu alanda 2,13 milyar aygıt bulunuyorken, rakam için 2020 beklentisi 4,38 milyar seviyesinde, yani 2 katın üzerinde bir artış bekleniyor.

    Avrupa ‘akıllanıyor’

    Avrupa şehirlerinde ‘akıllı’ yatırımlar artıyor. 2015’te 13,7 milyon adet olan akıllı şehirlerdeki IoT cihazlarının sayısının 2025’te 5 kat artması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN