Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımAkıllı saate gelecek ilginç 'horlama takibi'

    Akıllı saate gelecek ilginç ‘horlama takibi’

    Giyilebilir cihazlara her gün yeni bir özellik ekleniyor. Akıllı saatler ve bileklikler için eklenmesi beklenen yeni özellik, Fitbit tarafından geliyor. Fitbit ‘horlama takibi’ yapabilecek. Milyonlarca kişinin horlama sorunundan muzdarip olduğunu biliyoruz. Fitbit’in yeni güncellemesinin kodlarında keşfedilen horlama takibi, kullanıcıların kendilerini izlemesini ve sonrasında sesleri dinleyerek müdahale etmesini sağlıyor.

    Fitbit horlama takibi yapmayı mümkün kılıyor

    Fitbit çoğunlukla yüksek fiyatlı cihazlar üretse de pek çok kullanıcıya hitap edecek bileklikleri ve akıllı saatleri bulunuyor. Bu cihazların temel amacı elbette sağlık ve egzersiz takibi yapabilmek ancak yeni güncelleme sayesinde horlama takibi de geliyor. Temelde gürültü takibi yaparak horlamanın türünü tespit edecek olan cihaz, yeni eklenen menü ile takip edilecek.

    Fitbit’in Android uygulamasına eklenecek son güncellemeyle ‘horlama ve gürültü takibi’ menüsü eklenecek. Bu yeni seçenekle beraber artık kullanıcılar horlama takibi yapacak ve çevreye verilecek gürültü kirliliğini ölçecek. Horlamayı kayıt altına alacak olan cihaz uyku düzenine göre uyku hayvanı seçilmesine de olanak sağlayacak.

    Fitbit horlama takibi

    Bu özellik aslında uyku kalitesi için getirilmiş olsa da yine de dikkat çekiyor. Zira sesinizi kaydeden cihaz daha sonra size sesinizi dinletiyor. Fitbit cihazlarının mikrofonlu olan modellerinde çalışacak bu yeni özellik aynı zamanda uyku hayvanı adı verilen özellik ile de dikkat çekiyor. Nasıl uyuduğunuza göre sizi bir hayvana benzeten uygulama, deliksiz uyuyan kişiler ayıya, uyuyup uyanan(parça parça uyuyan) kişiler yunusa, hafif uyuyanlar zürafaya, kısa uyuyan kişiler sinek kuşuna, uykuya yavaş dalan kişiler kanguruya ve derin uyuyan kişilere de kaplumbağa benzetmesi yapılıyor.

    Oldukça eğlenceli duran bu yeni özellik yakında uygun cihazların kullanıcılarına sunulacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN