Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAkıllı mutfaklar

    Akıllı mutfaklar

    Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz yer mutfaklarımız… Birbirinden lezzetli yemekleri hazırlamak için uzun bir zaman geçirdiğimiz mutfaklarımızın da yenilikçi teknolojilerle donanmış olmasını elbette çok isteriz. Şimdi gelin, bizimle konuşan buzdolaplarının, müzik çalan davlumbazların, uzaktan kontrol edilen fırınların ve yapay zekalı bulaşık makinelerinin olduğu akıllı mutfaklar konusuna birlikte göz atalım…

    akıllı mutfaklar

    Akıllı mutfaklar

    Nesnelerin interneti sayesinde artık akıllı evlerimizdeki cihazlar internete bağlanabiliyor, çevreleriyle etkileşime geçiyor ve birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar. Bu özellikler gündelik hayatımıza hız ve kolaylık kazandırıyor. Yapay zeka ise hem nesnelerin iletişim yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyor hem de nesnelerin kullanıcı alışkanlıklarını öğrenmesine olanak sağlıyorlar. Hal böyle olunca da mutfaklarımızda bizimle konuşan buzdolapları, müzik çalan davlumbazlar, uzaktan kontrol edilen fırınlar ve yapay zekalı bulaşık makineleri görebiliyoruz. Bakalım akıllı mutfaklar evlerimizi nasıl değiştirecek?

    Çin’den buzdolabınızı takip edebilir misiniz?

    Akıllı mutfaklar denilince bu alanda önemli çalışmalar yapan şirketlerden biri de Samsung. Family Hub buzdolabında bulunan 21.5 inçlik ekran üzerinden kullanıcılar evlerindeki diğer cihazların durumunu kontrol edip komut verebiliyorlar. Dünyanın neresinde olursanız olun cep telefonunuz üzerinden buzdolabınızın içindekileri görebiliyorsunuz. Böylece eve gelmeden önce buzdolabınızda eksilen ürünleri satın alabiliyorsunuz. Ayrıca buzdolabının içine yerleştirilen besinlerin son tüketim tarihlerini de girerseniz, bu tarih yaklaştığı zaman cep telefonunuza gelen bildirim sayesinde yiyeceklerin kaç gün daha dayanacağını takip edebilirsiniz.

    Bulaşık makinesini yöneten fırın

    Akıllı mutfaklar konusunda bir diğer enteresan ürün de LG’nin EasyClean fırını. Tarif bilgisine kablosuz olarak erişerek, önceden belirlenen bir saatte ve sıcaklıkta otomatik olarak ön ısıtma yapan fırın, temizliğe ihtiyaç duyduğunuzda akıllı telefonunuza bildirim gönderirken, aspiratör ve lamba ise ocağın kullanılmasıyla beraber otomatik olarak çalışmaya başlıyor. LG EasyClean fırın, aynı zamanda bulaşık yıkamayı da angarya bir iş olmaktan çıkarıp, çok daha kolay yönetilebilir bir konuya dönüştürüyor. Fırın, hazırlanan tabağın bilgisini yine markaya ait QuadWash bulaşık makinesine göndererek, makinenin bu tabağa göre en uygun yıkama döngüsünü belirlemesini sağlıyor.

    Eve dönüyorum, yemeğim ısınsın!

    Arçelik de HomeWhiz uygulaması ile akıllı evler için yeni bir dönem başlatıyor. İnternetin olduğu her yerden HomeWhiz uygulaması sayesinde evdeki akıllı cihazlara bağlanmak mümkün oluyor. Böylece evdeki cihazlar çalıştırılabiliyor, kontrol edilebiliyor ve ayarları değiştirilebiliyor. Örneğin, eve gelmeden önce fırın dışarıdan ısıtılarak pişirmeye uygun hale getirilebiliyor. Tatile giderken yola çıkmış olsanız bile buzdolabı tatil moduna geçirilebiliyor, enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Makinenin içindeki bulaşıklar için çalıştırma unutulduysa dışarıdan makine çalıştırılabiliyor, böylece eve gelindiğinde temiz bir şekilde bulaşıklarınızı dolaplarınıza yerleştirebiliyorsunuz.

    Yataktan çıkmadan kahvem hazır olsun

    Akıllı mutfaklar denildiğinde öne çıkan bir marka da modern ev aletlerinin geleceğine yön veren Siemens. Marka, Home Connect sistemi ile size tek bir uygulama üzerinden ev aletlerinizi kontrol etme olanağı tanıyor. Örneğin kahve seviyorsanız, sizin için çok özel bir teknolojiden bahsedelim. Siemens’e ait EQ kahve makineleri ile süt oranı, sertlik, demleme derecesi ve fincan boyutu seçerek kişiselleştirilmiş lezzetler hazırlayabilirsiniz. Üstelik EQ.9 connect modeli ile sabah kahvenizi uyandığınızda, yatağınızda keyif yaparken hazırlayabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Ürün, Australian Flat White, Spanish Cafe Cortado, Vienna Melange gibi uluslararası lezzetlerin bulunduğu 17 farklı kahveyi evlerinize getiriyor.

    Yemek videosu izleten davlumbaz

    Silverline Ankastre de akıllı mutfaklar konusunda yenilikçi ürünler geliştiriyor. Yeni nesil davlumbaz modeli Vision HI, LED bir ekran üzerinden tablet ve telefon aracılığıyla yönetilebiliyor ve ocak ile senkronize çalışıyor. Sensörleri sayesinde mutfaktaki hava kalitesini ölçüyor, fanı aktive ederek ortamı havalandırıyor. Tüm bunları sesli komut ile yapabiliyorsunuz. Anlık bildirimler alabiliyor, ocak ve davlumbaza uzaktan bağlanıp anında müdahale edebiliyorsunuz. Ayrıca davlumbazınızı tamamen kişiselleştirerek de kullanabilirsiniz. Örneğin Spotify üzerinden kişisel müzik listenizi çalabilir ya da sisteme yüklenen yemek videolarını izleyebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN