Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiAkıllı Ev Aydınlatma Sistemleri

    Akıllı Ev Aydınlatma Sistemleri

    Akıllı Ev Aydınlatma Sistemleri ile evinizi renklendirmeye, aydınlatmayı bir hobiye dönüştürmeye ve enerji tasarrufu sağlamaya ne dersiniz?

    Akıllı ev sistemleri başta aydınlatma olmak üzere, ısıtma, güvenlik ve ev aletlerinin yönetilmesini sağlayan otomasyon sistemlerine verilen addır. Akıllı ev teknolojisinde kurulan bu sistem, akıllı cep telefonu ya da tablet gibi cihazlarınıza bağlanarak evde veya evden çok uzakta iken sistemi yönetebilmenizi mümkün kılar. 

    Kullandığımız elektronik eşyaları akıllandıran teknolojiler sayesinde günlük hayatımız kolaylaşır ve renklenir. Aydınlatmadan tutun güvenlik mekanizmalarına kadar çok geniş bir alanı temsil eden akıllı ev uygulamaları, yapacağınız ufak bir iki deneme ile hayatınıza ummadığınız kadar konfor katar. 

    Günümüzde akıllı ev teknolojileri ve uygulamalarıyla donatılmış bir eve sahip olmak hiç de zor değildir. Bu çalışmaya en hızlı fark yaratan ve gittikçe hobiye dönüştürebileceğiniz aydınlatmalar ile başlayabilirsiniz.

     

    Akıllı Ev Aydınlatma Sistemleri

    Akıllı aydınlatma sistemleri uzaktan kontrol edilebilen, zamana bağlı olarak çalışabilen teknolojik sistemlerdir. Gün ışığına göre kendisini ayarlayan bu sistemler, uyku ve uyanıklık zamanınıza göre açılıp kapanarak hem konfor hem de tasarruf sağlarlar. Mobil cihazınız veya tabletinize kuracağınız uygulamalar ile tam erişim sağlayabileceğiniz bu aydınlatmalar, diğer akıllı ürünlerinizle entegre olup uyum içinde çalışırlar. 

    Akıllı Aydınlatma Sistemleri oluşturmak için aydınlatma alanında da bir dünya markası olan Philips’in geliştirdiği Hue serisini kullanabilirsiniz. Her mekan ve her zevk için farklı özelliklerde kullanıma sunulan aydınlatma çeşitlerinden birini seçerek, sınırsız sayıdaki renk ambiyansının keyfini yaşayabilirsiniz. 

     

    Aydınlatmalarınızı akıllandırın

    Önerilerimi sıralamadan önce, aydınlatmalarınızı akıllı hale getirip, tek bir merkezden kontrol edilmesini mümkün kılan “bridge” parçasının akıllı aydınlatma sistemlerinin olmazsa olmazı olduğunu belirtmek isterim.  Mobil cihaz veya tabletinizden erişebileceğiniz bridge, tüm aydınlatmalarınızı kontrol eden bir şef gibi çalışır. Bu açıdan ilk önerimi içerisinde bridge’in de dahil olduğu bir başlangıç seti ile yapmak istiyorum. 

     

     

    PHILIPS Hue Renkli Akıllı Başlangıç Seti 3’ü 2* Kumandalı E27 Bluetooth Özellikli

    Bluetooth bağlantı özelliği sayesinde cihazlarınıza rahatça bağlayabileceğiniz bu başlangıç setinde aydınlatmalarınızı bir şef gibi yöneten bridge de bulunuyor. Sette yer alan bridge üzerinden 50 adede kadar Hue ampul veya led kontrol edilebiliyor. Üç ampul ve Bluetooth özellikli iki adet kumanda ile gelen setin kurulumu çok basit. Kurulumu yapmak için Bridge’i duvara monte etmeniz, ilgili yuvaya ethernet kablosu takmanız ve elektrik sağlamanız yeterli oluyor. Ardından aydınlatmaları kontrol edeceğiniz telefon veya tablete “The Hue app”’i indirerek bridge ile eşleşmesini tamamlayabilirsiniz.

    PHILIPS Hue’nun bu seti sayesinde izlediğiniz filmi, dinlediğiniz müziği veya oynadığınız oyundaki sesleri aydınlatmanızla senkronize edebilirsiniz. Duyduğunuz sesin temposuna bağlı olarak değişen renk tonlarını izlemenin büyük bir keyif verdiğini de belirtmek isterim. 

    Set ile birlikte gelen bu yeniliklerin dışında bir klasik olarak Philips Hue üzerinden dilediğiniz tonda ayarlayabileceğiniz 16 milyonun üzerinde renk sayesinde evinizi dilediğiniz gibi aydınlatabilirsiniz. Uygulama üzerinden ulaşabileceğiniz hazır renkli ışık sahneleri veya mevcut renkler üzerinden ayarlayabileceğiniz 50.000 ton evinizin havasını değiştirebilirsiniz. 

     

     

    PHILIPS Hue Calla Outdoor Akıllı Renkli Kısa Direk

    PHILIPS Hue serisini her geçen gün geliştiriyor ve yeni çözümler üretiyor. Bu yeniliklerden biri dış mekan için kullanabileceğiniz PHILIPS Hue Calla Outdoor serisi. Bahçe, balkon, ağaçlar, otopark veya yol aydınlatması olarak kullanabileceğiniz bu akıllı renkli kısa direk ile evinizdeki karanlık yolları elektrikçi veya tesisatçı çağırmadan kolayca aydınlatabilirsiniz. Dış mekan için tasarlanan ürüde kullanılan lambanın IP65 seviyesinde tasarlandığını, yani daha yüksek seviyede bir koruma sunduğunu ve toza ve suya karşı dayanıklı olduğunu da belirtmekte fayda var. Bahçe veya balkon partilerinin yıldızı olacak Hue Calla ile güneş batışı veya doğuş rutinini ayarlayarak aydınlatmanızı otomatiğe edebilirsiniz.

     

     

    PHILIPS 915005733901 Hue Play

    Çok yönlü bir akıllı lamba olan Hue Play’i, ekranınızın arkasına monte ederek dilediğiniz renkte muhteşem bir arka aydınlatma yaratabilirsiniz. Hue Play ışık çubuğu bir duvara ya da televizyona monte edilebiliyor, herhangi bir yüzeye yatay bir şekilde yerleştirilip, dik de konabilir. 

    Seçebileceğiniz milyonlarca renk ve sayısız aydınlatma seçeneğiyle herhangi bir oturma odasını adeta bir sinema salonuna dönüştüren Hue Play,  ışıklarınızı sesinizle kontrol etmenizi sağlamak için Amazon Alexa, Apple Homekit ve Google Home ile de uyumlu. 

     

    Akıllı evler için güvenlik kameraları

    Akıllı ev konseptinin uygulama alanlar her geçen gün genişliyor. Bunun ilk adımı ise evinizi 7 gün 24 saat izleyebileceğiniz güvenlik kameralarından ve ev güvenlik sistemlerinden geçiyor. Eğer evinizi akıllı hale getirmeye karar verdiyseniz, kamera odağında doğru bileşenleri seçerek işe başlayabilirsiniz. Akıllı evler için güvenlik kameraları önerilerimi aşağıdaki yazımda bulabilirsiniz.

    Akıllı evler için güvenlik kameraları

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN