Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonAirbus'ın otonom helikopter testleri devam ediyor

    Airbus’ın otonom helikopter testleri devam ediyor

    Airbus’ın Vertex adını verdiği otonom helikopterin testleri tüm hızıyla devam ediyor…

    Otonom teknolojiler sadece yerdeki yaşamı kolaylaştırmayı esas almıyor. Bilim-kurgu filmlerine selam çakan göklerin otonom araçları da geleceğe göz kırpıyor. Bu kapsamda öncü üreticilerden biri olan Airbus’ın Vertex adını verdiği otonom helikopterin testleri de tüm hızıyla devam ediyor…

    Airbus, Vertex kod adlı proje ile helikopter Flightlab’da otonom özellikler üzerine testler yapıyor. Bu teknolojiler, görev hazırlığını ve yönetimini basitleştirmeyi, helikopter pilotu iş yükünü azaltmayı ve güvenliği daha da artırmayı amaçlıyor.

    Flightlab entegrasyonu için düzenlenmiş otonom teknolojiler: Durum farkındalık ve engel tespiti için görüş tabanlı sensörler ve algoritmalar, gelişmiş oto pilot için fly-by-wire teknolojisi, uçuş izleme ve kontrol için dokunmatik ekran ve başa takılan ekran formunda bir insan-makine ara yüz aygıtı. Bu teknolojilerin kombinasyonu, navigasyonu ve rota çizmeyi, otomatik kalkış ve inişi yönetebilen ve ayrıca önceden belirlenmiş uçuş rotasını takip eden bir sistem ortaya koyuyor.

    Bu yeni teknolojilerin artan bir şekilde Filghlab’a entegrasyonu, 2023 yılında yapılacak son sunum ve gösteriler öncesinde başladı. Airbus’ın Urban Air Mobility de bu teknolojiden yararlanarak otonom uçuşa doğru önemli bir basamak atlayacak.
    En nihayetinde yakın gelecekte kendi kendine uçabilen helikopterlerle karşılaşmamız sürpriz olmayacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN