Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanım4K destekli Android TV: Philips 55PUS8809

    4K destekli Android TV: Philips 55PUS8809

    Android işletim sistemli yeni Philips TV, dört çekirdekli yüksek performansı işlemcisi, 4K görüntü kalitesi ve başarılı ergonomisi ile fark yaratıyor.

    Philips’in piyasaya yeni sürdüğü 8800 serisi televizyonları üstün resim kalitesi, Android işletim sistemi ve performansı ile kendisinden söz ettiriyor. 4K yani Ultra HD çözünürlüğüne ulaşan bu yeni ürün sahip olduğu Perfect Pixel Ultra HD ve 1000 Hz Frame Interpolation teknolojisi sayesinde görüntüleri daha keskin, kontrastı yüksek ve renkleri doygun olarak verebiliyor.

    Bu esasında önemli bir özellik. Hareketli sahnelerin dolu olduğu aksiyon filmlerinde veya F1 yarışı gibi bir spor müsabakasında 4K görüntüyü herhangi bir takılma olmadan izleyebiliyorsunuz. Tabi burada, televizyon izlemeyi daha keyifli yapan Ambilight 3 teknolojisini de unutmadı. Ambilight 3 teknolojisi sayesinde, futbol maçı izlerken televizyonun üst ve yan tarafları ortama göre ışıklandırılıyor.

    Oluşturulan bu derinlik sayesinde de kişiler sanki maçı yerinde izliyormuş hissine kapılıyor.

    philips1Daha fazla bilgi almak için tıklayın

    Philips 55PUS8809, sahip olduğu kamera sayesinde, izleyenlerin ekranda olan uzaklığı ölçüp resim kalitesini ayarlayabiliyor. İzleyenler, bu sayede en iyi görüntü kalitesini elde etmiş oluyorlar. Bu kameranın diğer bir özelliği Skype desteği sayesinde sizi sevdiklerinizle haberleştirebilmesi. Üründe beğendiğimiz bir özellik kameranın televizyonun altında yer alması.

    Bu kamera istenildiği zaman gizlenebiliyor. Kumanda üzerinde yer alan düğmeye bastığınızda tekrar ortaya çıkıyor.

    3D teknolojisini de destekleyen bu ürün beraberinde iki adet aktif 3D gözlük veriyor. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak 2D görüntüleri 3D’ye rahatlıkla çevrilebiliyor. Philips bu konuda oldukça iddialı. Öyle ki bu teknolojiyi en iyi kullanan Philips TV’lerin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    6 Çekirdekli İşlemci Sayesinde Yüksek Performans

    Üründe beğendiğimiz bir özellik 8800 serisinde hiçbir teknolojik kesintiye gidilmemesi. Full HD uydu alıcısı ve Twin-Tuner özelliği sayesinde aynı anda iki yayını izleyebiliyorsunuz.

    Beraberinde gelen kumandanın arka tarafında, bir tuş takımı konulmuş. Bu tuş takımı sayesinde Android işletim sistemi üzerinden, web sayfaları anında çağırabildiğiniz gibi maillerinizi de rahatlıkla cevaplayabiliyorsunuz.

    philips3Farklı TV seçenekleri için tıklayın

    Kumandanın üzerinde ayrıca bir mikrofon yer alıyor. Bu mikrofon sayesinde televizyonu sesli komutlarla da yönlendirebiliyorsunuz. Buna ek olarak başka markalardan bildiğimiz el hareketleri ile de Televizyonu yönetmek mümkün.

    Önceki Philips akıllı televizyonlarda en büyük dert, menüler arasındaki geçişin yavaşlığıydı. Philips, bu yavaşlığı dört çekirdek işlemci yerine, 6 çekirdekli bir işlem kullanarak çözdü. Menüler arası oldukça hızlı geçilebiliyor. En önemlisi de Android işletim sistemini yüksek bir performans ile kullanabiliyorsunuz.

    Ürünün sahip olduğu SimplyShare sayesinde cep telefonlarda veya Tabet’lerde yer alan resim, müzik ve videolar anında televizyona aktarılabiliyor. WiFi Smart Screen özelliği sayesinde de TV yayınları akıllı telefon veya Tablet’lere aktarılabiliyor.

    philips4

    Oturma odanızdaki PC

    Philips 55PUS8809, üzerinde Android işletim sistemi (4.2.2 Jelly Bean) bulunduruyor. Bunun anlamı, cep telefonunda veya Tablet PC ürünlerinde bildiğiniz Android işletim sisteminin aynısı, bu üründe de kurulmuş olması. Yani web sayfalar arasında gezinmek, hava durumu veya trafik bilgisi gibi uygulamaları yüklemek, müzik ve film izlemek ve elbette oyun oynamak Philips TV ile mümkün.

    Yine de küçük bir fark olduğunu söylemeliyiz. Evet, Google Play Store ile birçok uygulama yüklemek mümkün. Fakat buradaki uygulamalar, Google tarafında özel olarak seçilmiş uygulamalar. Daha doğrusu Televizyonda düzgün ve sorunsuzca çalışabilen uygulamalar. Unutmadan söyleyelim. Google Store dışındaki kaynaklarda yer alan uygulamalar ne yazık ki yüklenemiyor. Bu esasında önemli bir güvenlik önlemi. Kötü niyetli kişilerin zararlı yazılımları Philips TV’lere yüklenilemiyor.

    Philips 55PUS8809’da bizi şaşırtan bir özellik, Android üzerindeki oyun seçeneğin inanılmaz fazla olması. Özel bir menü sayesinde bu oyunlara anında ulaşabiliyorsunuz. Hatta oyunları farklı kategorilere ayrılmış olması da önemli bir artı. Beraberinde gelen uzaktan kumanda sayesinde oyunları oynamak mümkün. Daha fazlasını isteyen kullanıcılar ise, televizyona bir USB oyun kumandası bağlayarak oyunları oynayabiliyorlar.

    Philips, önceki nesil akıllı TV’lerde yer alan Net-TV uygulamalarından da vazgeçmedi. Bu uygulamalara kumandanın üzerinde yer alan Smart TV düğmesine basarak ulaşabiliyorsunuz.

     

    Z Serisi Yenilendi: Sony Xperia Z3

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN