Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyon3D yazıcı ile insan dokusu ve tendon üretildi #Bilim

    3D yazıcı ile insan dokusu ve tendon üretildi #Bilim

    Bilim ve teknoloji dünyasında heyecan yaratan gelişme! 3D baskı yapan bir yazıcının insan dokusu ve tendon ürettiği açıklandı. İşte detaylar…

    Her geçen gün önemli gelişmelerin yaşandığı 3D yazıcı dünyasında oldukça önemli bir gelişme daha kaydedildi. Biyomedikal mühendisleri tarafından yapılan açıklama ile 3D baskı yapan bir yazıcının insan dokusu ve tendon bastığı öğrenildi.

    3D yazıcılar çeşitli hastalıklara çözüm getirecek

    İnsan dokusu ve tendon baskısı çalışmaları yapan Utah Üniversitesi biyomedikal mühendisleri, geliştirdikleri bu yeni uygulama ile insanlarda hasara uğramış rüptür, ligament ve tendonlara tedavi sunmaya başlayacak. 3D yazıcının ürettiği doku ve tendonlar, hasar gören dokuların yerine entegre edilecek ve bu şekilde var olan hastalıkların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacak.

    Diğer yandan biyomedikal mühendisleri yaptıkları başka bir çalışmada ise kök hücreler üzerinde oldu. Bir hastadan alınan kök hücreler hidrojel tabakası içerisinde bastırıldı. Hastalıklı hücrelerin hidrojel tabakasında iyileştiği ve hücrelerin yeniden oluşmaya başladığı gözlendi.

    İnsan dokusunda oluşan hasarların iyileşme sürecinin uzun olduğu düşünüldüğünde geliştirilen bu yeni uygulamanın hasar gören dokular üzerinde oldukça hızlı bir iyileşme süreci ortaya koyacağı belirtiliyor. Bunların yanı sıra 3D yazıcı ile üretilen yeni dokuların birçok doku mühendisliği çalışmalarında kullanılabileceği ifade edildi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN