Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiIFA 2017’de bizi neler bekliyor?

    IFA 2017’de bizi neler bekliyor?

    1924 yılında bir radyo programı olarak başlayan Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA bu yıl 1-6 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşecek. Benzer pek çok fuarın aksine IFA halka açık olarak gerçekleşiyor, yani isteyen herkes fuara katılabiliyor. Markaların ürün lansmanları ise fuarın halka açık olan periyodun- bu yıl için 1 Eylül- başlangıcından birkaç gün öncesine denk geliyor. Bu yıl fuara katılım gösterecek basın ve diğer medya çalışanlarını 30 Ağustos Çarşamba gününden itibaren pek çok aktivite ve ürün tanıtımı bekliyor olacak. Geçtiğimiz yılı kısaca hatırlarsak; Bin 439 fuar katılımcısının yer aldığı IFA 2016’da geçen yıl 142 bin 200 metrekarelik alanda yine yüzlerce ürün ilk kez görücüye çıktı. 500 ülkeden 240 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda rekor sayıda iş bağlantısı gerçekleşti. IFA’da bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi düzenlenecek etkinlikler ve konferanslarla, tüketici elektroniği pazarındaki en son yenilikler katılımcılarla paylaşılacak.

    IFA 2017’de hangi firma neler tanıtacak?
    Herkes tarafından en çok merak edilen soru bu: “Fuarda hangi yeni ürünleri, teknolojileri göreceğiz?” Geçtiğimiz yıl IFA’ya OLED TV’ler, tabletler ve akıllı ev cihazları damgasını vurmuştu. Ben de bu haftaki yazımda IFA 2017’de bizi bekleyen ürünleri marka bazlı kısaca aktarmaya çalıştım.
    Acer: Acer’ın IFA 2017’de yer alacağı ve yeni bir ürün tanıtacağı biliniyor. Ancak bu yeni ürün ya da ürünlerle ilgili şu ana dek herhangi bir ip ucu paylaşılmadı. Acer’ın IFA lansmanı 30 Ağustos’ta.
    Asus: Acer gibi Asus da 30 Ağustos’ta IFA 2017’de bir etkinlik düzenleyecek. Geçtiğimiz yılki fuarda ZenWatch 3’ü tanıtan firmanın bu yılki fuarda tanıtacağı ürünle ilgili henüz bir bilgi yok. Bununla birlikte Zenfone 4 de IFA’da karşınıza çıkarsa şaşırmayın.
    Fitbit: Fitbit’in yeni cihaz tanıtımlarını trade show’larla eş zamanlı yapması bekleniyor. Farklı kaynaklarda yer alan haberlere göre firmanın uzun zamandır beklenen GPS’li akıllı saatini tanıtacağı tahmin ediliyor.
    HTC: Uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan HTC’nin bu yılki fuarda yer almayacağını belirtelim.
    Huawei: Huawei de IFA’yı boş geçmeyen teknoloji şirketlerinden. Huawei’den bu yılki fuarda beklenti yeni Mate 10, ama Çin’liler umutları boşa da çıkartabilir. Bir başka duyuma göre Huawei bu yılki IFA’da Nova serisinin 2017 versiyonunu duyurabilir.
    Lenovo/Motorola: Lenovo’nun fuardaki tanıtım günü 31 Ağustos olacak. Firmanın IFA 2017’de yeni akıllısı Moto X4’ü tanıtması bekleniyor. Cihazla ilgili son dönemde çok fazla sızıntı olduğunun altını çizelim. Medyaya sızan görüntü ve haberlerden yola çıkarak çok merak edilen cihazın öngörülen özelliklerini hatırlayacak olursak; Snapdragon 630 yonga seti ile çalışacak telefonun 12 + 8 megapiksel çift arka kamera, 4K video çekebilen 16 megapiksel selfie kamerası, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 3000 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor. Lenovo ayrıca IFA’da yoga laptop’larını da güncelleyebilir.
    LG: Şirketin global kaynaklarda denk geldiğimiz davetiyelerinde IFA 2017’de V30 ve V30 Plus’ı tanıtacağını görüyoruz. Bu durumun LG için bir ilk olacağının altını çizelim. Duyumlardan yola çıkarak ortaya atılan özelliklerine kısaca bakarsak; LG’nin 6 inç kavisli OLED ekrana sahip ilk telefonu olacağı konuşulan V30’da Snapdragon 821 işlemcinin yerini V30’da kuvvetle muhtemel Snapdragon 835 alacak. Çift kamera, kablosuz şarj özelliği ve 3300 mAh pil ile gelmesi beklenen cihazın bu yılın dikkat çeken akıllı telefonlarından biri olmasını bekliyoruz. Tanıtımı için eğlenceli şovların planlandığı V30’un 15 Eylül’de Güney Kore’de satışa çıkması bekleniyor. Bununla birlikte LG IFA 2017’de en yeni TWINWash çamaşır makinelerinin de içinde yer aldığı çamaşır yıkama çözümlerini tanıtacak.
    Neato: Neato her yıl IFA’da dikkat çekici inovatif ürünleri ile öne çıkıyor. Robotik vakum temizleme şirketi olan Neato geçtiğimiz yıl piyasaya göre uygun fiyatlı robot temizleyicilerini tanıtmıştı. Bu yıl ne tanıtacağı belirsiz. Ancak firmanın tanıtım yapmayı planladığı tarih 31 Ağustos.
    Panasonic: Firmanın tanıtım günü 30 Ağustos. 2015’te IFA’da ilk OLED TV’sini duyuran firma geçen sene de fuarda geleceğin OLED TV’lerin bahsetmiş ve DMP-UB700 Ultra HD Blu-ray oynatıcısını tanıtmıştı. Bu yıl hangi ürüne odaklanacağı tam olarak belli olmamakla birlikte yeni bir TV serisi ya da Ultra HD 4K Blu-ray oynatıcı tanıtacağı ürünler arasında yer alıyor.
    Philips: Philips IFA’yı seven firmalardan biri. Her yıl Berlin’de gösterişli standalarıyla karşımıza çıkan firma bu yılki fuarda yeni bir bağlantılı diş fırçası tanıtacağını duyurmuştu. Bunun yanı sıra TV’lerle ilgili güncellemeler geleceği de konuşulanlar arasında.
    Samsung: Geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 8’i dünyaya tanıtan Samsung’un fuarda Galaxy X isimli katlanabilir bir akıllı telefon tanıtması beklentiler arasında. Bununla birlikte fuarda görücüye çıkacak ürünler arasında firmanın yeni akıllı saati Gear S4’ün ve Gear Fit 2 Pro’nun da olması bekleniyor.
    Sony: Japon devi her yıl IFA’ya en büyük stantlardan birini açan firmalardan biri. Geçtiğimiz yılki fuarda ZD9 TV’yi tanıtan Sony’den bu yılki beklenti yeni bir LED TV. Sony’nin ayrıca fuara özel akıllı telefonlarla ilgili çalışmaları olduğunu biliyoruz. Şirketin IFA 2017’de karşımıza çıkması muhtemel telefonları Sony Xperia XZ2 ve XZ Premium 2 ile ilgili çok fazla sızdırılan bilgi yok. Bezel-less olarak adlandırılan çerçevesiz tam yüz ekran tasarımına sahip olacağı konuşulan Xperia XZ2’nin beklenen diğer özellikleri 6 inç ekran, Snapdragon 835 işlemci, 4GB RAM ve 32 GB depolama alanı.
    Toshiba: Toshiba yakın zaman önce bir OLED setin de içinde yer aldığı geniş bir TV gurubunu İngiltere’de tanıtmıştı. Şirket bu tanıtımda TV’lerin Eylül ayına kadar hazır olmayacağını açıkladığından IFA’da Vestel’den yeni ürünler görmeyi bekliyoruz.
    TomTom: TomTom ürün tanıtımları için genelde IFA’yı tercih ediyor. Spor ve sürüş ürünlerindeki net stratejisi gereği her sene bu zamanlarda ürünlerini tanıtıyor. Bu yıl karşımıza ne çıkacağı ise henüz belirsiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN