Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlik2021 Secur'IT Cup öğrenci yarışmasının kazananlarını açıklandı

    2021 Secur’IT Cup öğrenci yarışmasının kazananlarını açıklandı

    Kaspersky, Baseband IDS Engine projesiyle 2021 Secur’IT Cup’ın kazananı olan Rus Ulusal Araştırma Nükleer Üniversitesi MEPhI öğrencilerinden oluşan ekibi zorlu bir seçim sürecinin ardından ödülle taçlandırdı…

    Yeni nesil siber güvenlik profesyonellerini bir araya getiren yarışma, dünyanın dört bir yanındaki öğrencileri daha güvenli bir geleceğe katkıda bulunmak için ortaya koyduğu siber güvenlik fikirleri ve zorlukları üzerinde iş birliği yapmak üzere bir araya getirerek her yıl küresel ölçekte ilgi görüyor. Katılımcılar, 10 bin ABD Doları kazanma, sektörde çalışmanın gereklerini anlama ve kendileriyle benzer düşünen öğrencilerle rekabet etme şansına sahip oluyor.

    Çabaları ışığında, etkinlikte genel klasmanda ikinci olan iki proje ödüle layık görüldü:

    • Singapur Teknoloji Enstitüsü ve Singapur Ulusal Üniversitesi’nden öğrencileri bir araya getiren WAFLegends ekibi, “Yeni Nesil Web Uygulaması Güvenlik Duvarı” projeleriyle övgü aldı ve dünyanın önde gelen güvenlik uzmanlarını bir araya getiren Kaspersky Security Analyst Summit 2022’ye katılmak üzere davet edildi.
    • Ulusal Araştırma Nükleer Üniversitesi MEPhI’den SPRUSH ekibi, üçüncü sırada yer alarak yerel bir siber güvenlik konferansına veya küresel MOOC platformlarından birinde kendi seçtikleri profesyonel kursa katılmaya davet edildi.

    2021 ayrıca dünya çapında siber şiddetle mücadele için yeni bir özel aday kategorisinin tanıtımına da sahne oldu. Üç STK ile birlikte – WESNET (Avustralya), Refuge (Birleşik Krallık) ve NNDEV (ABD) – 23 proje bu kategoride yer aldı ve altı proje finale kaldı. Kazanan projeler şunlar oldu:

    • Belirsizliği ve güvenliği kullanarak bireyleri aileden ve siber şiddetten korumayı amaçlayan “GÖZLÜK” projesiyle Avustralya’dan La Trobe Üniversitesi ve Batı Sidney Üniversitesi’ni temsil eden Etik Ekibi;
    • İnsan hakları ihlallerinden kaçınmak için farkındalığı artırmak için tasarlanmış oyunlaştırılmış öğrenmeyi içeren e-öğrenme platformu projesi olan Conscendo ile Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Esra Kılıç.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN