Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2020 yılının en iyi akıllı saatleri

    2020 yılının en iyi akıllı saatleri

    Akıllı saatler artık hayatımızın vazgeçilmez bir aksesuarı haline geldi. Teknoloji şirketlerinin ardından, dünyaca ünlü markalar da zamana uyum sağlayarak klasik saatlerini dijitalleştirmeye başladılar. Haliyle ortaya çok şık tasarımlar ve fonksiyonel akıllı saatler çıktı. Sizin için 2020 yılının en şık ve fonksiyonel akıllı saatlerini seçtim.

     

    Apple Watch 5 serisi
    Apple Watch 5 serisi

     

    Apple Watch 5 Serisi

    Akıllı saatlerde Apple’ın kral olduğuna hiç şüphe yok, ancak böyle bir başarı nasıl elde edildi? Neden Apple Watch rakiplerine göre daha üstün? Gelin birlikte inceleyelim. 

    Öncelikle, sadece teknoloji bağımlılarına değil, genel halkın da ilgisini çeken tek akıllı saat. Bu ilgi Apple’ın rakiplerine pazarın büyümesi konusunda yardımcı oldu ancak Apple’ı tahtından indiremedi. Apple Watch, piyasaya çıktığı günden itibaren kullanıcı ilgisi sayesinde bugün varlığını sürdürüyor. 

    Apple Watch son yıllarda sağlık ve zindeliği odaklanıyor. Akıllı saatiniz kalp ritminizi izleyebilir ve yolunda gitmeyen bir şey tespit ederse doktora görünmenizi önerebilir, acil durum servislerini arayabilir ve sportif aktivitelerinizi takip ederek sizi bilgilendirir. Potansiyel olarak hayat kurtaran bu özellikler, insanların geleneksel saatlerini bir Apple Watch için terk etmelerinin en önemli bir nedeni diyebilirim.

    Son olarak, tasarım minimal ve oldukça iyi. İki boyut seçeneği bileklerin çoğuna uygun ve aynı zamanda inanılmaz derecede rahat. Teknoloji ve moda arasındaki çizgiyi birleştiren tek cihaz desek yanlış olmaz. 

    Ayrıca her nesilde daha da akıllanan Apple Watch, saati mükemmelleştirmek için uzun bir yol kat eden küçük iyileştirmeleri hayata geçirdi. Seri 2’de su geçirmezlik ve GPS özelliği eklendi ve Seri 3’te  hücresel veri özelliği eklenerek bunu geliştirdi, böylece iPhone’unuz olmadan veri kullanabilmeye başladınız ancak yine orijinal tasarıma sadık kalındı. 

    Seri 4’te ise cihazın kenarlarına uzanan çarpıcı yeni bir ekranla tasarımı geliştirdi. Seri 5, Seri 4’ün mükemmel tasarımını korudu ve daha fazla özelleştirme seçeneği (istenen titanyum seçeneği dahil) ve her zaman açık bir ekran ekleyerek bugünkü seri ortaya çıktı.

     

    TAG Heuer Connected 2020
    TAG Heuer Connected 2020

    TAG Heuer Connected 2020

    TAG Heuer, saatte en sevdiğim markalardan birisi. Adeta modern klasiklerden diyebilirim. Markayı genellikle sporcular ve beyaz yakalılar tercih ediyor. Zamanın ruhunu taşıyan tasarımlara sahip. Şimdi de saatlerini akıllandırmış ve ortaya şık bir tasarım çıkmış. 

    Son teknoloji ürünü akıllı saat teknolojisi ile birleştirilmiş klasik bir kronograf olan 45mm TAG Heuer Connected (50 metreye kadar suya dayanıklı), paslanmaz çelik kasa, çizilmeye dayanıklı safir kristal ve ultra hafif siyah seramik çerçeveye sahip.

    Sadece sportif değil, aynı zamanda tam dokunmatik ekran arayüzüne sahip, kullanımı kolay ve kalori, kalp atış hızı, GPS ve uyku takibi dahil olmak üzere bir dizi sağlık takibi uygulamasını da beraberinde getiriyor.

     

     

    HUAWEI WATCH GT 2
    HUAWEI WATCH GT 2

    HUAWEI WATCH GT 2

    Huawei Watch GT 2, bu listedeki diğer tüm akıllı saatlerden farklı – bir akıllı saat ile bir fitness takipçisi karışımı, çok foksiyonlu ve oldukça şık bir saat. 

    Dışarıdan sadece akıllı saat gibi görünüyor ve tasarımı da gerçekten harika ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip. Hatta takvim gibi temel sistem uygulamalarını çalıştırabilir ve aramalar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirebilir. Bununla birlikte, üçüncü taraf uygulamaları çalıştırmıyor ve saat ekranını kişiselleştiremiyorsunuz (aralarından seçim yapabileceğiniz bir seçim olsa da).

    Saatin ana odak noktası, fitness takibi üzerine; Watch GT 2, yaşam tarzınıza ve egzersizlerinize ayak uyduruyor ve günlük aktivitelerinizi takip ediyor. Kalp atış hızı sensörü ve GPS özelliği var. Strava veya diğer fitness uygulamalarının entegrasyonu ile saatinizi akıl küpüne çevirebilirsiniz. Bu haliyle amatör kullanıcıları tatmin edecektir.

    Saatin en etkileyici olan özelliği, pil ömrünün yaklaşık iki hafta sürmesi, yani teorik olarak, yılda sadece 27 kez şarj etmeniz gerekecek.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN