Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji19-25 Aralık haftasına dair 'resmi olmayan' telefon satış oranları

    19-25 Aralık haftasına dair ‘resmi olmayan’ telefon satış oranları

    whatsapp-peek-iphone6s-plus-hero

    Yahoo bünyesindeki analiz firması Flurry, 19 Aralık’ta başlayan ve 25 Aralık’ta sona eren bir haftalık süre içinde dünya genelindeki akıllı telefon satışlarını ele alan bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Hristiyanlar için yılın en önemli dönemlerinden Noel’in son haftasındaki tüketici eğilimlerini ele alan bulgulara göre Apple’ın akıllı telefonları yoğun şekilde tercih edildi. Oransal veriler de paylaşıldı…

    Buna göre söz konusu dönemde satışı gerçekleştirilen akıllı telefonların yüzde 49,1’i iPhone. Bu noktada hangi serilerin satışının gerçekleştirildiği bilinmiyor, ancak iPhone 6s’ten iPhone 5’e kadar hemen hemen tüm modellerin ciddi indirimlerle sunulduğu düşünüldüğünde her kademede satışın gerçekleşmiş olabileceği belirtiliyor. Listede ikinci sırada ise Samsung yer alıyor. Koreli şirketin akıllı telefonlarının tercih edilme oranı yüzde 19,8 şeklinde. Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 gibi iddialı modellerin yanı sıra Samsung’un orta ve giriş seviye modelleri de ilgi gördü.

    AUSTRALIA-SKOREA-SAMSUNG-PHONE-S6

    Diğer oranlar yüzde 5’in altında

    Öte yandan diğer tüm üreticilerin yüzde 5’in altında oranlarda tercih edildiğine yönelik sonuçlar paylaşıldı. Nokia, yüzde 2, LG yüzde 1,7 ve Xiaomi yüzde 1,5’lik oranlarda tercih edildiler.

    Data, ilginç başka istatistikler de içeriyor. Örneğin tablet satışlarının düştüğü görülüyor. Phablet adını alan büyük ekranlı akıllı telefonların yüzde 50’lik orana ulaşmış olduğu, bu alanda genel eğilim yorumlarını destekler bir veri olarak öne çıktı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN