Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji108 MP’lik kameralar orta segment modellere geldi

    108 MP’lik kameralar orta segment modellere geldi

    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefon kameraları da daha yetenekli bir hal aldı. Öyle ki artık orta segment cihazlarda dahi 108 MP’lik kameralara rastlamak mümkün.

    Akıllı telefonların artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini kabul etmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal medyaya erişim söz konusu olduğunda, hiçbir cihaz akıllı telefonların yerini tutamıyor. Akıllı telefonlara olan bu talep, üreticiler arasındaki rekabeti de tetikliyor.

    Genel olarak kullanıcıların akıllı telefon seçerken ön planda tuttukları birkaç kriter bulunuyor. Nitekim kamera özellikleri bu kriterlerin başında geliyor.

    Üreticiler de bu durumun farkında oldukları için kamera konusunun üzerinde özellikle duruyorlar. Genele baktığımızda lansmanı yeni yapılan iddialı bir modelin kamera donanımıyla ön plana çıktığını görüyoruz. Elbette bu bir tesadüf değil. Kamera özellikleri tatminkar seviyede olan modellerin, satış grafiği de olumlu oluyor.

    108 MP’lik kameralar orta segment modellere geldi

    Hali hazırda dünya genelini baz aldığımızda en çok satan modellerin orta seviye telefonlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum üreticilerin orta segment cihazlara ayrı bir önem vermesini körüklüyor. Çok değil geçtiğimiz yıla kadar 108MP çözünürlük değerine sahip olan kameraları sadece amiral gemisi modellerde görüyorduk.

    Fakat 2022 ile birlikte bu yüksek çözünürlük değeri artık orta segment cihazlarda da karşımıza çıkmaya başladı. Oppo’dan Xiaomi’ye kadar pek çok üretici, orta seviye modellerinde 108MP’lik kameralara yer vermeye başladı.

    Muhtemelen önümüzdeki süreçte bu çözünürlük değeri daha da yükselecektir. Elbette şunu da yeri gelmişken belirtmemiz gerekiyor. Söz konusu kamera kalitesi olduğunda çözünürlük tek başına çok fazla bir şey ifade etmeyecektir. Bu noktada çözünürlüğün yanında farklı kriterleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

    Yine de şunu söylememiz mümkün. Artık orta seviye modellerde de son derece işlevsel kamera modülüne sahip olan onlarca cihaz bulmak mümkün. Burada önemli olan nokta alacağımız telefonunun kamerasının bizim beklentilerimizi ne derece karşılayabiliyor oluşu. Çünkü her kamera aynı özelliklerle donatılmış olmuyor. Kimisinde OIS desteği bulunmazken, kimisinde bulunabiliyor. Aynı şekilde bazı modeller düşük ışıkta daha başarılı sonuçlar verirken, kimileri gün ışığında muhteşem pozlamalar yapabiliyor. Bu sebepten ötürü, kamera için telefon arıyorsanız, iyi bir araştırma yapmanız yararınıza olacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN