Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera2022 Yılında En İyi Kameraya Sahip Olan Telefon Modelleri Neler?

    2022 Yılında En İyi Kameraya Sahip Olan Telefon Modelleri Neler?

    Kamera odaklı bir telefon almak istenirse aslında kesenin ağzını biraz açmak gerekiyor. Çünkü kamerası iyi olan akıllı telefonlar artık yüksek fiyatlardan satılıyor. Telefon markaların amiral gemisi diye nitelendirilen üst seviye telefonlarının kameraları daima son kullanıcıyı tatmin etmek üzere inşa ediliyor. Burada da karşımıza belirli başlı markalar ortaya çıkıyor. Bunlardan bazıları ve ülkemizde satışta olanları Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei olarak nitelendirebiliriz. Peki bu markalar kamerada neler sunuyor?

    Apple iPhone 13 Serisi

    Apple, iPhone 13 ürün serisi için yeni göz alıcı yeşil renk seçeneklerini  tanıttı - Apple (TR)

    Apple her zaman üst seviye akıllı telefonlar çıkararak kamera konusundaki iddiasını sergilemeye devem ediyor. Geçtiğimiz senenin sonbahar aylarında tanıtılan iPhone 13 serisi özellikle kamera konusunda iddialı özelliklere sahip. Arka tarafta bulunan her biri 12 MP olan üçlü kamera kurulumuyla dikkat çekiyor. Bu kameralar ana kamera, ultra geniş açı kamera ve telefoto kamera olarak ayrılıyor. Her bir kamera 4K 60fps video kaydı yeteneğine sahip. Böylece hem akıcı hem de yüksek çözünürlüklü videolar elde edebiliyorsunuz. Aynı sistem ön kamerada da destekliyor. Bunlarla birlikte Cinematic özelliği ile portre videolar, ProRes ile profesyonel video çekimlerde gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak hatırlatmakta fayda var; telefoto kameraları sadece iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde bulunuyor.

    Samsung Galaxy S22 Serisi

    Samsung Galaxy S22 Ultra Özellikleri | Samsung TR

    Samsung’ta aynı Apple gibi amiral gemisi ürünlerine çok önem veriyor. S ve Note serisinin bir birleşim cihazı olarak görülen Galaxy S22 Ultra kamera anlamında Android telefonlar arasındaki en donanımlı telefonlardan birisi. Özellikle arka kameralarının yetenekleri saymakla bitmiyor. 108MP’lik ana kamerası net görüntüler sunabiliyorken telefoto kameraları ise uzakları yakına getiriyor. 3x optik zoom yapabilen 10MP kamerası ile kusursuza yakın portre fotoğrafları çekebiliyorken, diğer 10MP periskop kamerası ile 10x kayıpsız zoom yapabiliyor. Bu da keskin ve net görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Diğer 12MP kamerası ise 120 derecelik bir geniş açı sunabiliyor. 4K 60fps video kayıt yapabilmesinin yanı sıra 8K 24fps sinematik videolar da çekebiliyor. Bu da kullanıcısına profesyonel bir kamera kullanım hissiyatı veriyor.

    Xiaomi 11T ve 11T Pro

    Xiaomi 11T Pro - Öne Çıkan Özellikler - Technopat

    Xiaomi’nin ülkemizde satışa sunduğu en güçlü iki telefon olarak dikkat çeken bu seride kamera tarafında da kullanıcısını memnun ediyor. Arka taraftaki üçlü kamera dizilimi olan 11T serisi ana kamerasında 108MP sensörüyle dikkat çekiyor. Keskin ve net görüntüler elde etmek isteyen kullanıcılar bu özellikle harika kareler çıkarabiliyor. Ayrıca 8MP’lik 120 derece sunan ultra geniş açı kamerasıyla da dar alanları daha geniş bir şekilde görüntüleyebiliyorsunuz. 5MP’lik telefoto makro kamerasıyla isterseniz 2x zoom yapabilir, küçük objelere yaklaşıp 4 cm yakınlıktan makro çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Bununla da kalmıyor video tarafında 11T Pro ile 4K 60fps videolar ve 8K 30fps videolar da çekebilirsiniz.

    Huawei P50 Pro

    Huawei P50 Pro tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri haberi

    Geçtiğimiz 3-4 senelik süreçte Leica ile işbirliği yapan Huawei, bu işbirliğini en son amiral gemisi modeli P50 Pro’da da devam ettiriyor. Mobil fotoğrafçılık konusunda hem donanım hem de yazılım olarak kendini çok geliştiren marka bu amiral gemisinde arka tarafta daha önce görülmemiş bir dizaynı kullanıyor. Arka taraftaki dörtlü kamera kurulumda ana kamerasında 50MP’lik bir sensör kullanan telefon bunula birlikte 13MP ultra geniş açı kamerası, 40MP monokrom (siyah- beyaz) çekimler yapan bir kamera ve 64 MP 3,5x optik zoom ve 7X kayıpsız zoom yapabilen bir periskop kameraya sahip. Bu kameralar ile 4K 60fps olarak video çekimleri de yapabiliyorsunuz. Böylece hem fotoğrafçılık hem de video anlamında bir amiral gemisi telefondan beklenen kamera özelliklerini de karşılamış oluyor.

     

    Peki siz 2022 yılı içerisinde satışta olan en iyi kameraya sahip telefonlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında bizlerle kendi görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN