Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2020 yeni nesil konsol yılı olacak. Rekabet kızışıyor!

    2020 yeni nesil konsol yılı olacak. Rekabet kızışıyor!

    Her türlü zorluğa rağmen 2020 yılı yeni nesil konsol yılı olacak. İşte konuyla ilgili detaylar.

    Felaketler, depremler, olaylar ve koronavirüs derken 2020 yılı iyi başlamadı. Ama bu yılın en önemli olaylarından biri yıl sonuna doğru çıkması beklenen yeni nesil konsollar. Hem Sony hem Microsoft cephesinde iki yeni konsol heyecanı var. Sony PlayStation 5 ile gelirken, Microsoft Xbox Series X ile karşımıza çıkacak.

    2020 yeni nesil konsol yılı olacak

    Kesin tarih verilmese de iki konsolun piyasaya sürüleceği zaman diliminin Kasım ya da Aralık 2020 olması bekleniyor. tasarım anlamında baktığımızda ise Sony yatay bir dikdörtgen formu tercih ederken, Microsoft dikey bir forma yönelmiş.

    Donanım anlamında ise birbirine yakın iki konsolun olduğunu söyleyebiliriz. Elbette belli açılardan iki konsolun avantajlı ya da dezavantajlı olduğu teknik özellikleri bulunuyor. Ama burada konunun teknik özellikten ziyade oyun çeşitliliği, sundukları diğer özellikler ve benzeri içeriklerin olacağını söyleyebiliriz.

    2020 yeni nesil konsol yılı olacak

    Mesela Microsoft, GamePass servisi ile öne çıkacak gibi görünüyor. Ayrıca Ultimate GamePass aboneliği de konsol severlerin aklını çelebilecek önemli bir avantaj. Ayrıca bazı oyunları hem bilgisayar hem konsolda oynayabilme de önemli bir avantaj olabilir.

    Öte yandan Sony’nin elinin güçlü olduğu en önemli konu ise konsola özel oyun sayısının fazla olması. Bilindiği üzere bazı oyunlar sadece PlayStation konsoluna özel olarak üretiliyor ve bu oyunların PC ya da Xbox sürümü ya hiç çıkmıyor ya da göreceli olarak geç geliyor. Bu da konsol tercih edenlerin bir kısmının PlayStation’a yönelmesine neden oluyordu. PlayStation 5’te de benzer bir durum olacağını söyleyebiliriz. Ama bu Microsoft’un boş oturduğu anlamına gelmiyor. Onlar da özel oyunlar için çalışıyor ve Xbox Series X için birçok özel oyunun tasarlandığını da duyuyoruz.

    2020 yeni nesil konsol yılı olacak

    Her iki konsolun da özellikleri netleşti. Ama bilinmeyen en önemli konu özel oyun içerikleri. Hem Sony hem Microsoft bu konuda biraz ketum davranıyor ve her iki taraf da birbirlerinin hamlesini takip ediyor. Her iki konsolun da çok önemli ve ses getirecek oyunlarla çıkış yapması şaşırtıcı olmayacak bizim için.

    2020 yılı konsol savaşları için önemli bir yıl olacak ve önümüzdeki yıllardaki rekabeti belirleyecek önemli adımlar bu yıl atılacak. 2020 yeni nesil konsol yılı olacak ve oyuncuların hayatında önemli değişiklikler gelecek.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN