Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera2018 yılının en iyi fotoğraf makineleri

    2018 yılının en iyi fotoğraf makineleri

    Bu yazımda 2018 yılının en iyi fotoğraf makinelerini sizler için sıralıyorum. İşte kategori bazında 2018’in en iyi kameraları.

    Fotoğraf konularında yaklaşık 4 yıldır bu sayfalarda sizlerle bilgi paylaşımında bulunuyorum. Artık geleneksel hale gelen yılın fotoğraf makinesi yazısı ile bu yılı da kapatıyoruz. Zorlu bir yıl olan 2018 biterken bana göre bu yılın en iyi fotoğraf makinelerini sizler için bir araya getirdim. Elbette bu liste subjektif bir sıralama içeriyor. ‘Onu niye seçtin, bunu niye birinci yaptın’ gibi eleştirilere açığım ama şunu unutmayın bu kişisel bir liste. Sizin gönlünüzde yatan aslan farklı olabilir ama benimkiler bunlar.

    2018’in en iyi fotoğraf makineleri

    Listeyi hazırlarken kategori bazlı bir çalışma yaptım ve her kategorinin en iyilerine yer verdim. Yani her kategoride bir tane ürün seçtim. Seçilen fotoğraf makinelerinin bu yıl içinde duyurulmuş olması gerekmiyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan modeller de listede kendine yer buldu. İşte 2018 yılının en iyi fotoğraf makineleri:

    Giriş seviyesi DSLR – Canon EOS 200D

    Bence giriş seviyesinin en iyi modeli Canon EOS 200D. Döndürülebilir ekranı, video özellikleri, kompakt gövdesi ve geniş objektif seçenekleri Canon EOS 200D’yi kendi kategorisinin birincisi yapıyor. Kurlara rağmen Türkiye fiyatının neredeyse ABD ile aynı olması da ayrı bir avantaj olarak karşıma çıkan Canon EOS 200D, giriş seviyesindeki en iyi DSLR olarak yerini alıyor.

    Orta seviye DSLR – Nikon D7500

    Nikon’un orta seviye 7000 ailesinin en yeni üyesi olan D7500 gerek özellikleri gerekse 4K video kayıt gibi fonksiyonları ile orta seviyenin kralı oluyor. Gayet başarılı bir ürün olan D7500, biraz daha ilgili yarı profesyonel kullanıcıların ilgisini çekebilecek bir fotoğraf makinesi.

    Üst seviye DSLR – Nikon D850

    Profesyonel kategorisinde rekabet yoğun olsa da Nikon D850 liderlik koltuğuna oturmayı başarıyor. Döndürülebilir ekranı (yukarı aşağı) 45.4 Megapiksel gibi çok yüksek çözünürlük sunması, 4K video desteği ve burada sayamayacağım bir ton özelliği ile bu model kendi kategorisinin lideri oluyor.

    En iyi full frame aynasız  – Nikon Z6

    En zorlandığım seçim full frame aynasız kategorisinde oldu. Sony, Canon ve Nikon gibi markaların rekabet ettiği bu kategoride bence en iyi model Nikon Z6. Fiyatı ve özellikleriyle dikkat çeken model yılın sonuna doğru tanıtılmasına rağmen listemde bir numara olmayı başardı. (Phentermine) Türkiye fiyatı kurlar yüzünden epey yukarıda olan model özellikleriyle önümüzdeki yıllarda daha da popüler olacak gibi görünüyor.

    En iyi aynasız – Canon EOS M50

    İkinci en zorlandığım seçim ise kroplu aynasız yani APS-C boyutunda sensör kullanan modeller arasında yaşandı. Ancak burada video kabiliyetleri, fiyatı, objektif seçenekleri gibi özellikleriyle Canon EOS M50 birincilik koltuğuna oturmayı başardı. Döndürülebilir ekranı ve küçük gövdesi ile YouTuber kamerası haline gelen Canon EOS M50, 4K desteği ile benden tam puan alıyor.

    En iyi kompakt fotoğraf makinesi – Sony Cyber-shot RX100 Mark VI

    Sony’nin RX100 model ailesi yıllar içinde kendini geliştirdi ve şu an satışta olan en üst modeli RX100 Mark VI ile karşımıza çıkıyor. Kendi kategorisinin lideri olan bu model geniş diyafram açıklığına sahip objektifi, 4K video kayıt özelliği ve gelişmiş fonksiyonlarıyla fotoğraf konusunda ciddi kullanıcılara hitap ediyor. Fiyatı da özellikleri oranında yüksek olan fotoğraf makinesi bu kategorinin lideri oluyor.

    Bonus: En iyi aksiyon kamerası  – GoPro Hero 7 Black

    Tam anlamıyla bir fotoğraf makinesi olmasa da günümüzde bu iş için de kullanılan aksiyon kameralarını da listeye eklemeye karar verdim. Bonus olarak eklediğim GoPro Hero 7 Black, neredeyse sıfır titreşimle video kayıt edebilmesi, 4K 60 fps desteği, zengin aksesuar seçenekleri ve benzeri sebeplerden kendi kategorisinin birincisi oluyor.

    Evet benim yılın fotoğraf makineleri listesi böyle. Eğer yılın en iyi kameralı cep telefonu listemi merak ediyorsanız onun için diğer yazımı okuyabilirsiniz.

    Bol fotoğraflı, güzel ışıklı, mutlu ve huzurlu bir 2019 yılı temennisi ile…

    Işığınız bol olsun.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN