Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMobil mesajlaşma yazılımlarına alternatifler

    Mobil mesajlaşma yazılımlarına alternatifler

    Mobil mesajlaşma yazılımlarına alternatiflerGünümüzün en popüler mobil mesajlaşma yazılımı WhatsApp olabilir. Ancak tüm cihazlarınızdan kullanabileceğiniz, videolu sohbet imkânı sunan ve güvenli iletişim için şifreleme yapan alternatifleri denediniz mi?

    Kesintisiz internet bağlantısı, bilgiye, eğlenceye erişim ve işleri daha kolay yapabilmek kadar, kesintisiz iletişim anlamına da geliyor. İnternette sohbet, elimizdeki cihazların paylaşım konsepti çevresinde gelişmeleri sayesinde, artık sadece metin tabanlı değil. O an dinlediğiniz şarkıyı, gezdiğiniz web sayfasını, cihazınızın ekranındaki bir görüntüyü, videoyu ya da kamera sayesinde çevreden yakalayacağınız bir görüntü ya da videoyu paylaşabilmeyi sağlıyor.

    Mobil mesajlaşma yazılımları adıyla bildiğimiz bu yazılımların her biri yüz milyonlarca kullanıcısı ile mobil cihazlardaki kullanımın ciddi bir bölümünü oluşturuyor. Gelin, bu yazılımları yakından tanıyalım. Belki de, farklı bir mesajlaşma yazılımı kullanarak kendinizi daha iyi ifade edebilir, sevdiklerinizle daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz.

    WhatsApp

    WhatsApp
    “Bu yazılımı duymayan kaldı mı” demeyin, çünkü sadece 600 milyon kullanıcısı var. Dünya üzerinde internete bağlı 2,8 milyar insan olduğunu düşünürseniz, en popüler mobil mesajlaşma yazılımı olmasına rağmen, gidecek daha çok yolu var.
    Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone mağazalarında bulabileceğiniz yazılım, metin, fotoğraf, ses ve video mesajlarını kişilere ya da oluşturacağınız gruplara göndermenizi sağlıyor. 3G ve Wi-Fi bağlantısı üzerinden kullanılan WhatsApp, ilk yıl için ücretsiz, sonraki yıllar için ise yılda 0,99 dolar ücretle kullanılabiliyor.

    Viber

    Viber
    Android, BlackBerry, iOS ve Windows Phone işletim sistemli mobil cihazların yanı sıra, Windows ve OS X desteği ile bilgisayarlarda da kullanılabilen Viber, her cihazdan rahatça mesajlaşabilmenizi sağlıyor. Viber ile metin, video, ses ve fotoğraflı mesajlar gönderebileceğiniz gibi, diğer Viber kullanıcılarını VoIP teknolojisi ile sesli aramanızı da sağlıyor. Yazılım, reklam göstermeden ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor.

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger
    İnternet dünyasının en çok kullanıcıya sahip sosyal ağı Facebook, mesajlaşma özelliğini Facebook Messenger adlı bir uygulama ile ayırdı. Bu, başta biraz yadırgansa da, şu anda 500 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla, ne kadar popüler olduğunu gösteriyor. Facebook arkadaşlarınıza mesaj, video, fotoğraf gönderebilir, sevimli emoticon (duygularınıza göre seçebileceğiniz hareketli simgeler)’larla mesajlarınızı renklendirebilirsiniz. Mobil platformların yanı sıra, web tarayıcı olan her cihazdan kullanabileceğinizi hatırlatalım.

    Kik

    Kik
    İçerisinde bir web tarayıcı bulunduran ilk mesajlaşma yazılımı olan Kik, 100 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip. Önemli farklarından birisi artık yeni sürümleri hazırlanmayan Symbian gibi işletim sistemlerinde dahi çalışabilmesi. Bunun dışında Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone mağazalarından ücretsiz indirilebiliyor. WhatsApp’ten farkı ise telefon numarasını değil, kullanıcı adı belirleyerek üye olunabilmesi ve tamamen ücretsiz olması. Dokuz kişiye kadar destekleyen grup mesajları bazı durumlarda sizi kısıtlayabilir, ancak fotoğraf, sesli mesaj ve dosya gönderebilmeniz ya da skeç tarzı çizimlerinizi de gönderebilmesi onu farklı hâle getiriyor.

    LINE

    LINE
    Bu uygulama da, Android, BlackBerry, iOS ve Windows Phone gibi günümüzün yaygın mobil işletim sistemlerinin yanı sıra, Asha gibi artık geliştirilmeyen bir işletim sistemini ve Windows ile OS X işletim sistemli bilgisayarları destekliyor. Ücretsiz indirilerek kullanılabilen uygulama, metin, video, ses ve grafik mesajlarını taşıyor. Ayrıca diğer LINE kullanıcılarını VoIP desteği ile sesli olarak arayabilmek mümkün. Birden çok kullanıcıyla video ve sesli konferans yapılabilmesi ise en dikkat çekici özelliği.

    Telegram

    Telegram
    Güvenli mesajlaşma denilince ilk akla gelen uygulamalardan birisi olan Telegram’ın yaratıcıları, onu WhatsApp gibi tanımlasa da, uygulama bulut tabanlı çalışıyor ve şifreli mesajlaşma yapabiliyor. Tek seferde 200 kişiye kadar dosya paylaşımı ve mesaj gönderimi yapılabiliyor. Telegram sunucularında saklanan mesajlar şifreli saklanıyor ancak istediğiniz görüşmelerin sunucuda tutulmasını engelleyebiliyorsunuz. Şifreli mesajlaşma, iki kişi arasına girebilecek operatör ya da hacker’ların konuşmaları kaydedebilmesini önlüyor. iOS ve Android gibi mobil platformlarda resmî uygulaması var, Windows ve Windows Phone işletim sistemli cihazlar için de, platformu kullanabileceğiniz üçüncü şahıs uygulamaları bulmak mümkün.

    Snapchat

    Snapchat
    Bir mesaj geçmişinizin oluşmasını istemiyorsanız, Snapchat tam size göre. Yani, atacağınız mesaj, görüntü, video ya da ses, bir kere açıldıktan sonra, sizin belirlediğiniz bir süre durup, kaybolabiliyor. Bu size biraz garip gelebilir, zira uygulama bir senede 4,5 milyondan 20 milyona çıkan kullanıcı sayısıyla çok popüler sayılmaz. Yine de bir gün işinize yarayabileceği düşüncesiyle, aklınızda olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN