Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımKarşınızda Vestel Venus V3 5570!..

    Karşınızda Vestel Venus V3 5570!..

    1447756671_Venus_V3_5570_2Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, cebinden çıkarttığı Venus V3 5570’le ilk özçekimini yaptığında ben de salonu dolduran gazeteciler arasında yer alıyordum. Birçok telefon lansmanında bulunmuş bir teknoloji yazarı olarak Venus V3 akıllı telefon serisinin tüm meslektaşlarım için farklı bir anlam taşıdığını söylemeliyim.

    Manisa Vestel City’de üretildi

    “Gururla yerli” sloganıyla yola çıkan Vestel, 2013 yılında Berlin’de düzenlenen IFA etkinliğinde 4.3”, 4.7” ve 5” ekran boyutlarındaki “Venus” akıllı telefonlarını görücüye çıkarttı. Manisa’da Vestel City’de üretilen bu telefonları o gün de elinde tutan Turan Erdoğan, “Dünyada ilk 5’e giremeyeceğimiz bir alanda iş yapmayacağız…” diyerek önemli bir iddiada bulunuyordu.

    Venus akıllı telefon ailesinin ilk sürümü, yani V1’de Venus 5.0 ile 5.5 X, Venus 5.0 ile 5.5 V modelleri yer alıyordu. V2 sürümünde ise bu telefonların altın rengi modelleri ile karşılaştık. Bir de 5.0 V Titan vardı listede yer alan. İlk Venus’ten bu yana daha iki yıl bile geçmemişken, Vestel Venus V3 versiyonu ile çıktı teknoloji tutkunlarının karşısına… Vestel Venus V3’ler 5” ekran boyutlarında 5040 ve 5070, 5.5” ekran boyutunda ise serinin amiral gemisi diyebileceğimiz 5570 seçenekleri ile piyasada yerlerini alıyorlar. Ben de sizlere 5570’i anlatacağım.

    Şıklık ambalajdan başlar

    Son derece şık bir kutuyu açmakla işe başlıyorsunuz. Kutunun tan taraflarında Venus V3 | 5570 ibareleri bulunurken, ön kapakta Venus serisinin artık markalaşan o “V” işareti var. Kutunun üst köşesinde ise Nisan ayından itibaren ülkemizde kullanılmaya başlanacak olan 4,5G ibaresini görüyoruz. Bu da Vestel Venus 5570’in 4,5G için hazır olduğunun önemli bir göstergesi elbette… Kutunun arka bölümünde iri harflerle yazılmış olan “Türkiye’de tasarlanmıştır ve üretilmiştir” yazısı gözleri okşuyor.

    Kutudan çıkan telefonu elinize aldığınızda hissettiğiniz duygular kaliteli bir telefona dokunmaktan farklı değil… Turan Erdoğan’ın da altını çizdiği üzere, bazı çok pahalı telefonlar gibi ucuz plastik kullanılmamış. Gerçek metalden bir gövde yapısı var ve bu gibi telefonların gövde üretiminde kullanılmakta olan “diamond cut” (elmas kesimi) metodu ile üretilmiş. Ayrıca, gövde metal olmakla birlikte telefonun hafifliği de dikkat çekici… Bu büyüklükteki bir telefon yalnızca 152 gram ağırlığında…

    Şarjda yüzde 75 daha hızlı

    Telefonun kalbinde kullanılan işlemci olan Qualcomm Snapdragon 615 Qualcomm’un orta/üst seviye işlemcilerinden biri… İşlemci, 2048×1536 ekran ve 1080p harici ekran desteği, 8-çekirdekli 64-bit işlemcisi ve Quick Charge 2.0 teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Bu teknoloji V3 5570’in yüzde 75’e varacak şekilde daha hızlı şarj edilmesine olanak sağlıyor.

    Ekran 5,5” boyutlarında, Full HD (1920×1080) özellikli ve Gorilla Glass 3 korumasına sahip. Arka kamera 13 MP iken, özellikle özçekimlerde sıkça kullanılan ön kamera 8 MP kalitesinde tasarlanmış. Bu da özçekimlerin kalitesini arttırıyor elbette… Özçekim demişken, bu tip çekimlerde bir yandan telefonu tutup kadrajı ayarlamak, öbür taraftan da deklanşöre basmak bir hayli zahmetli olduğundan, özel yazılımı sayesinde özçekimi göz kırptığınızda, gülümsediğinizde, ya da el salladığınızda yapacak şekilde gereken ayarları yapabiliyorsunuz. Kullanan biri olarak bu özelliğin son derece pratik olduğunu söylemeden edemeyeceğim.

    Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle gelen telefon, 2GB RAM ve 32 GB belleğe sahip olsa da, bir bellek kartı desteğiyle 64 GB’a yükseltmeniz mümkün… Ayrıca, çok yakında güncellenecek yeni işletim sistemi Android Marshmallow için de hazır… 2480 mAh batarya ise çıkartılabilir özellikli ve oldukça uzun ömürlü…

    50 GB Vestel Cloud bulut alanı

    Telefonun, belki de en ilginç özelliklerinden biri, ilk müşterilere bir süreliğine bedelsiz olarak sunduğu 50 GB büyüklüğündeki Vestel Cloud adlı bulutta depolama alanı. Bu sayede V3 kullanıcıları fotoğrafları, videoları ve buna benzer tüm doküman ve bilgilerini kendilerine ait bu bulut depolama alanında saklayabilecekler ve istedikleri zaman telefonlarına geri yükleyebilecekler.

    V3 sahiplerini satış sonrasında da üzmeyecek çözümler ve teknolojiler düşünülmüş. Herhangi bir ayarı yaparken zorlandığınızda, ya da bir sorun anında servise bile gitmenize gerek kalmıyor. Teamviewer uygulaması sayesinde Vestel satış sonrası servisinden bir uzman telefonunuza bağlanıyor ve uzaktan sorununuz gidermenize yardımcı oluyor. Bu da devrimsel nitelikte bir satış sonrası hizmeti… Bir de Vestel Smart marka TV’niz varsa, artık kumanda aramanıza gerek kalmıyor. Telefonunuzda bulunan “Remote” uygulamasıyla TV’nize kumanda edebiliyorsunuz.

    Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bugüne kadar 500 bin adet Venus sattıklarını ve bu rakamı 2017 yılına kadar 3 milyon adete yükseltmeyi amaçladıklarını söylüyor. İhracat hedefleri ise 1 milyon… Türkiye’nin yılda 4 milyar dolar civarında bir rakamı akıllı telefon ithalatına harcadığının altını çizen Erdoğan, “Bunun yarısı bile Türkiye’de kalsa, 2 milyar dolar gibi bir kaynaktır…” şeklinde konuşuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN