Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımHTC 10: Farkı detaylarda

    HTC 10: Farkı detaylarda

    Metal tasarımlı HTC 10, sahip olduğu zengin donanım birleşenleri ve fark yaratan 2 yeni özellikleri ile zirve yarışına dahil olmak istiyor. Samsung Galaxy S7’yi tahtından indirmek isteyen HTC 10, birçok alanda fazlasıyla iddialı.

    HTC 10’un çerçevesi çizilmelere karşı dayanıklı. Aynı durum ekranı koruyan cam için de geçerli. Buna karşın HTC 10 suya karşı dayanıklı değil. Sahip olduğu IP53 sertifikası, HTC 10’un sadece toza ve yağmura karşı dirençli olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte One M8 ve One M9’dan bildiğimiz gibi tamir dostu bir telefon değil. Ekran, koruma çamına ve metal kasaya yapıştırılmış durumda. Bu da bu ürünün tamirini oldukça zor bir hale getiriyor.

    1

    Ekrandan bahsetmişken. HTC 10, HTC alesinden bildiğimiz FullHD çözünürlüklü ekran yerine 5.2 inç Quad HD bir ekran kullanıyor. 2560×1440 çözünürlüğüne ulaşan bu ekran tıpkı Galaxy S7 gibi çok keskin ve net görüntüler elde edebiliyor. Bu ekranın renk doğruluğu da görülmeye değer. Buna karşın kontrast ve 437 Cd/m2’lik parlaklık değeri ne yazık ki ortalamanın altında.  Kullanıcılar, özellikle güneşli ortamlarda HTC 10’u kullanmakta zorluk çekeceklerini söylemeliyiz.

    Optik görüntü sabitlemeli ön kamera

    HTC 10’un önemli özelliklerinden biri dünyada ilk olarak lanse edilen optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olan ön kamerası.  Selfie ve videochat tutkunları için büyük bir avantaj sağlayacak olan bu teknoloji sayesinde mükemmel fotoğraflar yakalamak ve titreşimsiz videolar çekmek mümkün. HTC 10’un ön kamerası 5 MP çözünürlüğüne ulaşıyor. F1.8 diyafram aralığı sayesinde de loş ortamlarda benzer ürünlerle kıyasla çok daha iyi bir kalite yakalıyor.

    5

    Megapiksel yarışına dahil olmayan HTC 10, tıpkı Samsung Galaxy S7 gibi Megapiksel değerini düşürdü. Arka kamera her ne kadar 12 MP’ye düşmüş olsa da kameranın sensor boyutu 1/2,3 inç olarak büyüdü. HTC 10, HTC One M9’da kullanılan 1,12 mikrometre piksel büyüklüğü yerine, piyasada bulunan en büyük sensor boyutu olan 1,55 mikrometre piksel büyüklüğünde bir sensör tercih edildi. Kamera sensorunun boyutunun büyük olması daha çok ışık alması anlamına geliyor. Bu da ışık güçünün düşük olduğu ortamlarda çok daha iyi fotoğraflar çekmesi demek.

    Kameranın objektifi, fotoğraf çekim kalitesini birkaç adım öne taşıyan altı adet lens ve bir kızılötesi filtresinden oluşuyor. Diyafram aralığı, loş ortamları aydınlık hale getiren F1.8 değerine ulaşıyor. HTC 10’un arka kamerası, tüm bunlara ek olarak, titreşimi sıfıra indirgeyen optik görüntü sabitleme teknolojisini de kullanıyor.

    2

    Bu değişiklikler HTC’nin kamera performansını üst seviyelere taşıdı. HTC, yeni nesil Ultrapiksel teknolojisi sayesinde LG G5 ve Samsung Galaxy S7’nin kamera performanslarına ciddi bir rakip oldu.

    Performans

    HTC 10, Qualcomm’un Snapdragon ailesinin  en güncel işlemcisi olan Snapdragon 820’yi kullanıyor. Dört çekirdekli olan bu işlemcinin iki çekirdeği 2,2 GHz diğer iki çekirdek de 1,6 GHz’lik sistem frekansından çalışıyor. Yüksek bir performans sergileyen HTC 10, 4 GByte büyüklüğünde bir bellek ve 32 GByte’lık bir kapasiteye sahip. Bu kapasite MicroSD kart yuvası ile arttırılıyor.  HTC 10’un önemli bir özelliği bahsi geçen MicroSD kartlara uygulamalar yüklenebilmesi.

    3

    Bu esasında çok önemli bir özellik. Çünkü bu özellik sayesinde MicroSD bellek bir kapasite belleği gibi çalışıyor. Yeni nesil akıllı telefonlar bu tarz bir desteğe sahipler. Ama buradaki sorun MicroSD karttan çalıştırılan bir uygulamanın sistemde gecikmelere neden olabilmesi. HTC 10’da işte bu tür bir sorun gözlemeleyemedik. MicroSD karttan çalıştırdığımız uygulamalar herhangi bir takılma olmadan anında açıldı. Benzer bir durum HTC Sense 8 arayüzünde de yaşadık. HTC, yeni arayüzü tasararken tamamen hıza önem verdiği hemen belli oluyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN