Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBüyük dosyaları paylaşmanın değişik yolları

    Büyük dosyaları paylaşmanın değişik yolları

    2016_agustos_04

    İnterneti sürekli kullananların en büyük problemlerinden biri büyük ebattaki dosyaların bir başka birisine gönderilmesidir. Çünkü belli bir büyüklüğün üzerindeki dosyaları e-posta yoluyla gönderemezsiniz. Dosyanız 25MB’ın üzerindeyse e-postanın dışında bir gönderme metodu bulmanız gerekir. Mesela yüzlerce MB fotoğrafı sıkıştırıp tek bir seferde karşı tarafa göndermek ciddi bir sorundur. İşte bu sorunun çözümü için kullanabileceğiniz bazı web servislerini haklarında kısaca bilgi vererek açıklayalım.

    WeTransfer (www.wetransfer.com)

    Sanırım türünün en popüler olan servisi. Hemen hemen kullanmayan yok gibidir. 2 GB’a kadar büyüklükteki dosyalar için sorunsuz olarak kullanılabilir. Dosyayı göndereceğiniz kişiye yazacağınız notunuz ile birlikte birden fazla kişiye e-posta adreslerini ekleyerek gönderebilirsiniz. Plus sürümüne geçtiğinizde tek seferde gönderebileceğiniz dosya boyutu bir anda 20 GB’a çıkıyor.

    Dropbox (www.dropbox.com)

    Bu servisi kullanmanız için mutlaka üye olmanız gerekiyor. Sonrasında da bilgisayarınıza bir küçük yazılım kurmanız gerekecek. İyi tarafı Dropbox yazılımının tüm işletim sistemleri için değişik sürümleri mevcut. Yazılım bilgisayarınızda bir klasör tanımlıyor ve paylaşmak istediğiniz dosyaları buraya kopyalamanız yeterli oluyor.

    FILES OVER MILES (www.filesovermiles.com)

    Çok pratik, hızlı ve kullanışlı bir yapısı var. En önemli özelliği bir üyelik gerektirmiyor. Sadece gönderilecek olan dosyayı seçiyorsunuz, karşı tarafa bir şifre bildirecek misiniz diye soruyor. Şifre isterseniz yazıyor ve  size karşı tarafa iletmeniz için bir link veriliyor. Karşı taraf bu link’e tıkladığında paylaştığınız dosyayı indirebiliyor.

    The Box (www.box.com)

    Bu servis size ücretsiz olarak 10 GB’a kadar bir depolama alanı sunarken her seferde 250 MB’a kadar dosyayı paylaşabiliyorsunuz. Eğer 250 MB’tan daha büyük dosyaları göndermek istiyorsanız mutlaka ücretli üyelik gerekiyor.

    Hightail (www.hightail.com)

    Kayıt olma zorunluluğu olan bu serviste ücretsiz olarak sadece 50 MB’lık dosyalar göndermenize izin var. Yüksek değerler sunan diğer servisler dururken bu servisi çok fazla tavsiye edemeyeceğim.

    SungarSync (www.sugarsync.com)

    Aynı Dropbox’da olduğu gibi kayıt olmanız gerekiyor ve ciddi benzerlikleri var. Bu servisin bir dosya boyutu kısatlaması yok SugarSync, aynı zamanda klasörleride yedekleyebiliyor. Bu servisin klasör yedekleme özelliği dikkat çekici.

    MailBigFire (www.mailbigfile.com)

    WeTransfer’e çok benzeyen bir servis ve ücretsiz olarak kullanmak için üyelik gerektirmiyor. 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı ücret ödemeden gönderebiliyorsunuz. Dosyalar 10 gün kalıyor ve 20 kez yüklemeye müsaade ediliyor.

    Send Anywhere (http://send-anywhere.com)

    Send Anywhere bir üyelik gerekmiyor. 1 GB’a kadar dosyaları gönderebileceğiniz serviste sıkıntı oluşturabilecek bir özellik mevcut. Bir dosyayı tek seferde sadece bir kişiye ulaştırma şansına sahipsiniz.  Bu servis ile gönderip aldığınız dosyalar 10 dk sonra sistemden siliniyor. Ayarlar kısmından parametreleri değiştirebilirsiniz.

    FILE DROPPER (www.filedropper.com)

    File Dropper kullanımı oldukça basit, ücretsiz kullanımı bir üyelik gerektirmeyen ve 5 GB gibi oldukça büyük sayılabilecek dosyaları yüklemenize izin veren bir servis. Ücretli servisleri elbette mevcut. Bir süre dosyalar indirilmezse siliniyor ama kullanım arayüzü gerçekten çok basit.

    Mediafire (www.mediafire.com)

    En önemlisi kayıt olmanız gerekiyor. Ücretsiz kullanım özelliği mevcut ve 10 GB’lık bir alan tahsis ederek bu alana 200 MB’ı geçmeyen dosyalar aktarmanıza izin veriyor. 1 TB’lık ve 100 TB’lık 2 aytı ücretli planı bulunuyor.

    Egnyte (www.egnyte.com)

    Bu serviste daha çok güvenlik ön plana çıkıyor. İzinli ve güvenli bir şekilde dosya paylaşımı yapılabiliyorsunzu. Daha çok kurumsal müşterilere hitap eden Egnyte’de kayıt olmak zorunlu. Ücretli plan dahilinde 1 TB depolama alanına sahip olup 2.5 GB’a kadar büyük dosyaları paylaşabiliyorsunuz.

    Yukarıda bir çok dosya paylaşım servisi hakkında bilgi vermeye çalıştım. Size sadece gereksiminiz olan servisi seçmek kalıyor. Ücretsiz çok başarılı servisler varken ücretlileri ancak ciddi gereklilik olduğunda öneriyorum.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN