Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanım2017 iPad Pro modellerinin RAM miktarı belli oldu

    2017 iPad Pro modellerinin RAM miktarı belli oldu

    Apple’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni iPad Pro modellerinin teknik özelliklerine dair merak edilen sorulardan birine yanıt geldi. İşte detaylar…

    Apple, mobil cihazlarında ‘RAM’ konusunda bilgi paylaşmayı tercih etmeyen bir şirket. Ürün özelliklerinde işlemci, saat hızları, depolama kapasitesi, grafik işlemcisi gibi komponentlere ilişkin bilgileri verirken RAM miktarı sorusu her zaman için geri planda yer alıyor. Bu noktada merak, ancak gerçekleştirilen testlerle giderilebiliyor. İşte bu aşamada gerçekleştirilen bir araştırma ile iPad Pro (2017) modellerinin RAM’leri açıklık kazandı.

    10.5 – 12.9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu, WiFi – LTE şeklinde iki alternatif ve 512 GB’a kadar depolama alanı opsiyonlarıyla satın alınabilen iPad Pro modellerinin tamamı için RAM’in 4 GB olduğu belirlendi.

    GeekBench üzerinden belirlenen RAM miktarı, günümüzde kullanıma sunulan en güçlü ARM mimarili mobil cihaz donanımı anlamı da taşıyor. Piyasada 6 ve 8 GB RAM’li akıllı telefonlar bulunmasına karşın, hiçbirinin Apple’ın iPad Pro modelinin donanımsal gücü seviyesinde performans göstermediği iddia ediliyor.

    Diğer yandan Apple’ın yeni tabletlerinin fiyat etiketleri üzerindeki tartışmalar da devam ediyor. Oldukça niş bir cihaz maiyetine gelen iPad Pro seviyesinin, önümüzdeki aylarda açıklanması muhtemel satış rakamları merakla bekleniyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN