Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültür2016 yılında mobil cüzdan sayısı 200 milyona ulaşacak

    2016 yılında mobil cüzdan sayısı 200 milyona ulaşacak

    apple-pay

    Apple Pay sayesinde daha önce olmadığı kadar yaygın bir kullanım alanına sahip olan temassız ödeme teknolojisine dair yeni bir analizin sonuçları yayınlandı. Temassız ödeme pazarında uzman araştırma kuruluşlarından Juniper Research tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılında 100 milyon adet olan mobil cüzdan sayısının 2016 yılına kadar 200 milyona çıkacağı kaydedildi.

    Temassız ödeme özelliğine sahip mobil cüzdanlardan bu yükselişin arka planında Apple Pay yatıyor. Alışverişten sonra özel okuyuculara akıllı telefonun yaklaştırılması ise ödeme işleminin gerçekleştirilmesi şeklinde tanımlanabilen temassız ödeme, Apple’ın önem verdiği alanlar arasında. Şirketin CEO’su Tim Cook, Apple Pay’in 2015 yılı sonunda 1,5 milyon satış noktasında kullanılabileceğini açıklamıştı. (https://takes2fitness.com/) Dolayısıyla Apple mobil cihaz kullanıcıları, kendi mobil cüzdanları üzerinden daha fazla yerde alışveriş yapabilecekler.

    apple-pay

    9 Eylül 2015 tarihli Apple lansmanında, temassız ödeme alanındaki son verilerin de açıklanacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Google tarafında da Android Pay adını alan mobil ödeme teknolojisinin bu yılın sonuna kadar geniş kesimlere sunulması bekleniyor. Böylelikle mobil ödeme alanındaki cihaz kullanımının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörüsünde bulunuluyor.

    Juniper Research raporunda ayrıca Best Buy, Target, Wallmart gibi güçlü perakendecilerin birlikte yeni bir mobil ödeme hizmeti için çalışmalarının devam ettiği kaydediliyor. Görülen o ki yakın zamanda kredi kartları, büyük oranda akıllı telefon ya da akıllı saat gibi aygıtlara taşınacak. Gelişmeleri izlememeye devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN