Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde iki Türk finalist

    2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde iki Türk finalist

    Dünyanın en önemli fotoğraf yarışmaları arasında gösterilen Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nin bu yıl ki finallerine kalan isimlerden ikisi Türk. Barbaros Kayan Profesyonel ve Gültekin Alkurt da Açık Gülümseme kategorisinde finalist oldu.Türk katılımcıların başarısı dünya basınına konu oldu.

    Barbaros Kayan ve Gültekin Alkurt kimdir?

    Barbaros Kayan, sosyal olaylar, devlet siyaseti ve sokak fotoğrafçılığı alanlarındaki çalışmalara odaklanan bir serbest belgesel fotoğrafçısı ve multimedya sanatçısı. Kayan’ın kısa listeye giren serisi ‘Etkileyici Portreler’de, halen Türkiye’de yaşayan binlerce Suriyeli mültecinin geleceğine bakan bir dizi ilgi çekici fotoğraf yer alıyor.

    Kayan, serisi hakkında “Binlerce mülteci, savaş yüzünden Suriye’nin Kobani şehrindeki evlerini terk ederek mülteci kamplarına yerleştirildikleri Türkiye’ye kaçtı. Peki savaşın ardından evlerinde onları neler bekliyor? İki kademeden oluşan bu seride, kamplara sığınan göçmenlerin portrelerini çıkarttım. İlk ziyaretimi mülteci kamplarına, ikinci ziyaretimi ise mahallelerine, evlerine yaptım. Fotoğraflarda, vücut formlarını mültecilerin döneceği şehir manzaraları ile değiştirdim.” şeklinde konuştu.

    37166-1278851

    Gültekin Alkurt, bir pencerenin arkasından gülümseyen bir adamın yürekleri ısıtan görüntüsü ile Açık Gülümse kategorisinde kısa listeye girdi.

    Hem Kayan hem de Alkurt, kategorilerinin yanı sıra Yılın Profesyonel Fotoğrafçısı ve Yılın Açık Kategori Fotoğrafçısı unvanları ve 30.000 ABD doları tutarındaki büyük ödül için de yarışıyorlar. Kazanan isimler, 21 Nisan’da Londra’da düzenlenecek olan Gala Töreni’nde açıklanacak. Ayrıca, her iki fotoğrafçının çalışmaları, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenecek olan 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde gösterilecek ve Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kitabının 2016 baskısında yayımlanacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN