Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiYılın en akıllı Çinlileri

    Yılın en akıllı Çinlileri


    Çin’de üretilen akıllı telefonların kalitesiz ve düşük performanslı olduğu günler çok geride kaldı. Bugün 4 büyük Çinli akıllı telefon üreticisi tarafından üretilen cihazlar Apple ve Samsung’un telefonları kadar çok satılıyor ve  hatta yakın gelecekte onları da geçeceğe benziyor. Gartner’ın verilerine göre 2015 ve 2016 3. çeyrekte tüm dünyadaki akıllı telefon satışlarına bakıldığında Apple ve Samsung’un akıllı telefon satışlarında yaşanan düşüş karşında Çinli markaların ciddi yükselişte olduğunu görüyoruz. Bu periyotta Oppo satışlarında yüzde 110 artış göstermişken, Huawei’in satışları yüzde 18,52 oranında artmış. Statista verilerine göre 2017 içinde Çinli markaların 900 milyon adetin üzerinde akıllı telefon sevkiyatı yapması bekleniyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bununla birlikte Huawei, OnePlus, veya  Oppo gibi markalar ürünlerinin fenomen markalarınki kadar değil onlardan çok daha iyi olması gerektiğinin farkındalar. Bu haftaki yazımda piyasada bu yılın öne çıkan ve çok tercih edilen Çin malı akıllı telefonlarını kısa kısa inceledim.

    Huawei Mate 9
    IDC’nin raporlarına göre 2016 yılında 139,3 milyon akıllı telefon satan Huawei’in Finlandiya’daki satışı Apple’ın yaklaşık 10 katı. Huawei’in Çin, Avrupa, Afrika’daki büyük başarısına rağmen tamamen jeopolitik nedenlerden dolayı ABD’deki pazar payı yüzde 0,4. Huawei’in başarısının arkasında yatan nedenlerde kalitesi, inovasyonları, güvenilir olması ilk akla gelenler. Markanın son olarak piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi Huawei Mate 9 ise tüm bu özelliklerin toplamı niteliğinde. 20 MP monochrome yani siyah beyaz sensörü ve 12 MP renk sensörü ile cihazın kamerası canlı renkleri ve pek çok detayı yakalama gücüne sahip. Cihazda Kirin 960 işlemci ve akıllı makine öğrenmesi algoritması kullanılmış. Kirin 960 Mali-G71 MP8 grafik birimi teknolojisini kullanan ilk işlemci ve bu sayede pek çok talep gören oyunu kolaylıkla çalıştırabiliyor. Pazardaki pek çok kaliteli telefon gibi Mate 9’da da USB Type-C bağlantısı, parmak izi okuyucusu, Gorilla Glass ekran koruyucu teknolojisi özellikleri bulunuyor. Huawei’in 4000 mAh bataryası sayesinde hala piyasadaki daha popüler cihazların mobil teknolojinin en iyisi olduğunu düşünen arkadaşlarınızdan daha uzun süre cihazınızı şarj etmeden kullanabilmeniz mümkün.
    OnePlus 3T A3000
    OnePlus akıllı pazarlama stratejisi ve telefonları ile öne çıkan bir diğer marka. OnePlus cihazlarında marka tarafından özel olarak geliştirilen bir Android versiyonu olan OxygenOS işletim sistemi kullanılıyor. Akıllı telefon pazarında yeni bir nefes olarak tanımlanan OxygenOS kişiye göre özelleştirilebilir özellikleri ile dikkat çekiyor. Örneğin cihaz ana ekranında uygulama ikonlarını isteğinize göre boyutlandırılabilir ya da istediğiniz uygulamalara şifre veya parmak izi kilidi ekleyebilirsiniz. Yeni geliştirilmiş ekran görüntüsü alma özelliği ile kolaylıkla ekran görüntüsü alabilirsiniz. Snapdragon 821 işlemcisi, Adreno 530 grafik işlemcisi ve 6 GB RAM cihazın performansını arttıran özellikler. Cihazın ayrıca 64 GB ve 128 GB hafıza seçenekleri de bulunuyor. Ancak ne yazık ki cihazda ek hafıza için mikro SD kart girişi mevcut değil. 3400 mAh batarya kapasitesi ise Dash Charge hızlı şarj teknolojisini destekliyor.
    ZTE Axon 7
    Çinli akıllı telefon üreticileri tüketicilerin dikkatini çekme amacıyla cihazları genellikle daha  uygun fiyatlarla satıyorlar. Snapdragon 820’li Axon 7 de bunlardan biri. Cihazın fiyatı 400 doların altında. 5.5 inç AMOLED kapasitif dokunmatik ekran, 1440 x 2560 piksel çözünürlük  ve  Corning Gorilla Glass 4 ekran koruyucu teknolojisi Axon 7’nin öne çıkan özellikleri arasında. Cihazın 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Cihazın çift LED flaşla güçlendirilmiş  arka kamera çözünürlüğü 20 MP. Kamera düşük ışıkta bile güzel fotoğraflar çekebiliyor. Axon 7’de selfie kamerası olarak 8 MP’lik bir ön kamera bulunuyor. 3250 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip Axon 7’nin kişiselleştirilebilir ara yüzünün kullanımının oldukça kolay olduğunun altını çizelim.
    LeEco Le Pro3
    Avrupa pazarına yeni giren LeEco son cihazı Le Pro3 ile teknoloji dünyasının övgüsünü kazanmayı başardı. Güçlü Snapdragon 821 işlemcisi ve Adreno 530 grafik birimi cihazın teknik özelliklerinden bazıları. Hafızasını 4 veya 6 GB artırabileceğiz  Le Pro3 piyasadaki en hızlı cihazlarla rekabet edebilecek güçte. Tasarımı ve teknik özellikleri ile dikkat çeken cihazda kullanılan LeEco’nun kendi geliştirdiği eUI isimli kullanıcı ara yüzü kullanıcılar arasındaki interaktif iletişimi geliştirmeyi ve uygulamalar ve servisler arasındaki sınırları kaldırmayı  amaçlıyor. USB Type-C üzerinden bağlanan kulaklığı ile CDLA adını verdiği özel bir ses teknolojisini sunan Le Pro 3’ün batarya kapasitesi 4070 mAh ve hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakika içerisinde sıfırdan yüzde 50’ye kadar şarj olabiliyor.
    OPPO R9S
    2017’nin ilk çeyreğinde dünya çapında 8.9 milyon adet sipariş adedine ulaşan agresif Çinli Oppo bu başarısı ile akıllı telefon pazarındaki rekabete renk katmaya devam ediyor. Markanın amiral gemisi R9S başarılı ön ve arka kamerası, AMOLED dokunmatik ekranı ile yılın öne çıkan telefonlardan biri. Düşük ışık performansı, hızlı odaklanma ve canlı renkleri ile cihazın kamerası oldukça başarılı. OPPO tarafından akıllıca bir şekilde tercih edilen işlemci Snapdragon 625 cihaz fiyatını arttırmadan performansını yükseltiyor. 5.5 inç AMOLED, FHD çözünürlüklü dokunmatik ekran, FHD çözünürlük ve Corning Gorilla Glass 5 cihazın diğer özellikleri arasında.15 dakikada şarj olmasını sağlayan VOOC Flash Charge teknolojisi ise bir diğer güzel özellik.
    Lenovo P2
    Moto markasıyla akıllı telefon pazarında hızla büyüyen Lenovo’nun P2 modeli 5100 mAh’lık bataryası ile sınıfının en iyilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Qualcomm Snapdragon 625 2.0 Ghz işlemcisi, Super AMOLED 5.5 inç Full HD ekranı ve 4GB RAM’i cihazın öne çıkan diğer teknik özellikleri. Android 7.0 Marshmallow işletim sistemine sahip P2, 24W’lık adaptörü ile de 15 dakikada 10 saatlik pil ömrü sunuyor. Cihaz 32 GB dâhili, mikro SD kart ile de 128 GB’a kadar artırılabilir hafızaya sahip.

    Görsel kaynak: androidheadlines.com

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN